מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

תבשיל בשר ראש עם פול ירוק

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: תבשיל בשר
פורסם בתאריך: 10.03.14

מתכון חורפי להכנת קדירת תבשיל בשר ראש עם פול ירוק והמון תבלינים טובים.

מרכיבים עיקריים: כמון, עלי דפנה, רסק עגבניות, בצל, פול.

משך ההכנה: כשעה וחצי
מספר מנות: 10-15 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1-1/2 קילו בשר ראש קפוא או טרי
2 בצלים בינונים
2 כפות שמן
½ קילו פול ירוק (פולים)
2-3 כפות רסק עגבניות
½ כפית כמון
פלפל שחור לפי הטעם
3-5 גרגרי פלפל שחור
3-5 גרגרי פלפל אנגלי
2-5 עלי דפנה
מלח לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  1. שוטפים היטב את הבשר, שמים בסיר וממלאים מים עד לכיסוי הבשר. מרתיחים את הבשר למשך 2 דקום מסננים ושוטפים את הבשר.
  2. קוצצים את הבצלים לקוביות ומטגנים בסיר לצבע זהוב. מוסיפים את הבשר מטגנים עוד כמה דקות ומוסיפים את התבלינים.
  3. ממלאים מים בסיר לכיסוי הבשר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך הבשר.
  4. כאשר הבשר רך מוסיפים את הפול, רסק עגבניות ומערבבים.
  5. ממשיכים לבשל עוד כ-25 דקות עד שהפול רך.

שידרוגים: ניתן להוסיף במקום פול קוביות תפוח אדמה,גזר,פטרוזיליה וכוסברה קצוצים.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il