מרכיבים עיקריים: חצילים, עגבניות מיובשות, גבינת פטה, שמן זית, בצל ירוק.
הכנת החצילים:
מקלפים את החצילים, חותכים אותם לפרוסות דקות לאורכם ומברישים במעט שמן זית ומטגנים במחבת פסים.בתבנית אינגליש קייק, מניחים ניילון נצמד ומעליו פרוסות חצילים בתחתית עד לכיסוי התבנית. את שאר החצילים מניחים כך שחציים נמצאים בתחתית התבנית והחלק העליון של החציל נשאר בחוץ לכיסוי המילוי אח"כ.
הכנת המלית:
בשכבה ראשונה נשים את שכבת גבינת פטה שתכסה את החצילים. אח"כ מעל גבינת הפטה נמרח את ממרחהעגבניות וממרח הזיתים כשכבה שניה. מעל הממרח כשכבה שלישית נשים את הפלפלים החתוכים לרצועות עבות כך שיכסו את כל ממרח העגבניות, וכשכבה אחרונה נשים שוב שכבת קוביות גבינת פטה ונפזר כקישוט מעל הגבינה טבעות בצל ירוק. סוגרים את רצועות החציל משני הצדדים כך שהמילוי יהיה מכוסה והחצילים יהפכו למעין רולדה.לכסות מעל החצילים בניילון הנצמד שנשאר בחוץ, להצמיד היטב מעל החצילים, ולסגור היטב. מעל להניח קופ'שימורים ולשים מעל החצילים שעטופים בניילון נצמד בתור משקולת מעל החצילים. להניח במקרר למשך לילה, ולמחרת להוריד את הניילון הנצמד ולהפוך את החצילים מעל צלחת הגשה גדולה ולפרוס לפרוסות כרולדה. להגיש וליהנות ממעדן שממולא בכל טוב מהטבע...
בתיאבון ותיהנו!
כאן בקישור זה אפשר לראות סדנא להכנת הטרין:
http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1688007