מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סלט דלעת תמרים וסילאןצילום: monday

סלט דלעת תמרים וסילאן

מאת: monday, קטגוריה: דלעת
פורסם בתאריך: 22.05.10

סלט דלעת מתקתק ולא שגרתי... צריך לטעום בשביל להבין את הטעמים הנהדרים שבו.

מרכיבים עיקריים: דלעת, תמרים, סילאן.

משך ההכנה: 10 דקות
מספר מנות: 1-2 מנות

מצרכים להכנת המתכון

3 כפות שמן זית
2 ק”ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות בגודל נגיסה
3 כפות גרעיני דלעת טבעיים (ירוקים) קלופים
3/4 כוס סילאן
6 תמרים (רצוי מג`הול) קצוצים לקוביות קטנות
3 כפות עלי טרגון (ללא הגבעולים) קצוצים
מלח גס

אופן הכנת המתכון

מחממים שמן זית בסיר גדול על להבה בינונית, מאדים קוביות דלעת,כ-20 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהן מתרככות אך לא מאבדות את צורתן. מעבירים לקערה ומצננים. קולים גרעיני דלעת במחבת יבשה על להבה בינונית, עד שהם מזהיבים בקצוות. מוסיפים לקערת הדלעת סילאן, תמרים, טרגון ומלח גס ומערבבים בעדינות. עד כאן אפשר להכין מראש. סמוך להגשה מערבבים קלות, כדי לפזר את הרוטב ששקע בתחתית הקערה, ומפזרים גרעיני דלעת קלויים. מגישים עם קוסקוס או בורגול.  

הערה: כמות הדלעת נראית גדולה, אך היא מצטמקת בבישול.

תודה לפסקל פרץ רובין על מתכון נפלא מתוך ספרה "המטבח הצמחוני".

בתיאבון ותיהנו!

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1561547

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il