מרכיבים עיקריים: דלעת, תמרים, סילאן.
מחממים שמן זית בסיר גדול על להבה בינונית, מאדים קוביות דלעת,כ-20 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהן מתרככות אך לא מאבדות את צורתן. מעבירים לקערה ומצננים. קולים גרעיני דלעת במחבת יבשה על להבה בינונית, עד שהם מזהיבים בקצוות. מוסיפים לקערת הדלעת סילאן, תמרים, טרגון ומלח גס ומערבבים בעדינות. עד כאן אפשר להכין מראש. סמוך להגשה מערבבים קלות, כדי לפזר את הרוטב ששקע בתחתית הקערה, ומפזרים גרעיני דלעת קלויים. מגישים עם קוסקוס או בורגול.
הערה: כמות הדלעת נראית גדולה, אך היא מצטמקת בבישול.
תודה לפסקל פרץ רובין על מתכון נפלא מתוך ספרה "המטבח הצמחוני".
בתיאבון ותיהנו!
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1561547