מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מטבוחה מרוקאיתצילום: monday

מטבוחה מרוקאית

מאת: monday, קטגוריה: ירקות מבושלים
פורסם בתאריך: 22.05.10

סלט מטבוחה, טעים ופיקנטי...כולכם יודעים בודאי במה מדובר...חחח, הכינו את פרוסות הלחם ותתחילו לבלוס...

מרכיבים עיקריים: עגבניות, פלפל חריף, שום.

משך ההכנה:
מספר מנות:

מצרכים להכנת המתכון

3 ק"ג עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
4 כפות שמן זית לטיגון
4 פלפלים ירוקים בהירים חתוכים לחצאי רצועות
2 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים לטבעות
8 שיני שום קצוצות
1/2 כפית סוכר
מלח 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
1 כפית פפריקה מתוקה

אופן הכנת המתכון

 

את הפלפלים המתוקים והחריפים צולים בתנור בהברשת שמן, שמים בשקית ניילון וסוגרים אותה למס` דקות. לאחר מס` דקות מקלפים בקלות את הפלפלים. חותכים את הפלפלים המתוקים לרצועות ואת הפלפלים החריפים לטבעות. מטגנים את הפלפלים החריפים עם שיני השום הקצוצות מס' דקות. בתוך סיר גדול לשים את העגבניות החתוכות, הפלפלים המתוקים והחריפים עם שיני השום הקצוצות ושמן הזית שבו טיגנו. מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וסוכר. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מבשלים עד לרתיחה ללא מכסה, מקטינים את האש ללהבה הכי קטנה ומערבבים מדי פעם. מבשלים כשעתיים עד להגרת הנוזלים והסמכת הסלט. מצננים ומגישים.

 

בתיאבון ותיהנו

 

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1528595

 

המתכון מבית מטבחו של בני סיידא והובא לכאן בגרסה שלי

 

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il