|
ספגטי גזר חריף
מאת: erez2709, קטגוריה: ספגטי
פורסם בתאריך: 05.06.10
מתכון להכנת ספגטי חריף ברוטב עגבניות וגזר. טעים, טעים!
מרכיבים עיקריים: מקרוני, רסק עגבניות, גזר.
משך ההכנה: כ-20 דקות
מספר מנות: 3-5
מצרכים להכנת המתכון
1. חבילת ספגטי (מקרוני) 2. 2 קופסאות רסק עגבניות 3. 3 גזר 4. 1 גמבה אדומה 5. שמן בישול 6. שמן זית 7. מרק עוף 8. פפריקה חריפה 9. פלפל, מלח 10. אגוז מוסקט 11. חוויג' 12. כורכום 13. 2 בצל
אופן הכנת המתכון
- הכנת הספגטי בנפרד מהרוטב- בישול חבילת ספגטי (בתוך מים) בסיר עם שמן רותח למשך כ-15 דקות. לאחר שהספגטי רך, סינון במסננת.
- הכנת הרוטב- טיגון שמן בישול במחבת. הוספת בצל ברגע שהשמן רותח. לאחר כ-5 דקות כאשר הבצל מתחיל להזהיב מוסיפים גזר חתוך וגמבה חתוכה (בחתיכות קטנות) למחבת ומטגנים ביחד עם הבצל כ-8 דקות עד שהגזר והגמבה נהיים רכים. מוסיפים שמן זית, מערבבים ולאחר כ-2 דקות מוסיפים 2 קופסאות של רסק עגבניות. מערבבים ומוסיפים תבלינים- פפריקה חריפה (כמות גדולה של כ-2 כפות לפחות), כף אגוז מוסקט, כף כורכום, כף מרק עוף, פלפל, מלח, כף חוויג'. מערבבים את הכל במשך כ-4 דקות.
- שופכים את הרוטב אל הסיר עם הספגטי, מערבבים ביחד תו"כ חימום על הגז כ-2 דקות נוספות ומגישים!!!
- בתיאבון!!!
שף ג'וק
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|