מרכיבים עיקריים: בשר בקר, .
את הבשר צריך להשרות כמה ימים לפני הבישול במרינדה 2-2.3 ק"ג בשר בקר מס' 5(צלי בקר)
1 כף מלח בישול
2 כפות סוכר
פלפל שחור גרוס
1/4 כוס חומץ בן יין
1/2 כוס יין לבן יבש
3-4 שיני שום פרוסות
3 עלי דפנה
כפית גרגרי פלפל אנגלי
לוקחים תבנית פיירקס או קערת פלסטיק גדולה(לא מתכת)מעסים את הבשר עם מל"פ וסוכר. מוסיפים את שאר החומרים מכסים בנייר כסף ושולחים את הבשר למקרר ל3-4 ימים .הופכים אותו מידי פעם.
לוקחים סיר גדול וכבד. מחממים 2-3 כפות שמן זית.כשהשמן רותח מכניסים את נתח הבשר ללא הנוזלים. מטגנים אותו מכל הצדדים כדי לסגור אותו.
מוסיפים בצל גדול קצוץ לקוביות וכף פפריקה מתוקה.ומוסיפים את נוזלי המרינדה.
מבשלים על אש קטנה כ-90 דקות. מקררים ופורסים לפרוסות.
בתיאבון!
מתכון זה באדיבות צילה מומחית לבישול, וילונות זה העולם שלנו!