|
צילום: מנהל האתר
פאי תפוחי אדמה ופטריות
מאת: מנהל האתר, קטגוריה: פאי
פורסם בתאריך: 18.06.10
מתכון להכנת פאי תפוחי אדמה, פטריות, בצל ושום. פשוט להכנה ומתאים במיוחד כתוספת למנה בשרית או כמנה עיקרית צמחונית.
מרכיבים עיקריים: תפוחי אדמה, פטריות, בצל.
משך ההכנה: שעה
מספר מנות: 5-7
מצרכים להכנת המתכון
5 תפוחי אדמה גדולים 2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות 1 בצל רגיל קצוץ 1 בצל סגול קצוץ חופן עלי פטרוזיליה טריים 50 גרם חמאה חצי כוס חלב מלח פלפל גס חומץ בן יין אדום פּנְקו - פירורי לחם יפניים (או פירורי לחם רגילים אם אין) חצי כף סוכר שמן זית 3 שיני שום פרוסות
אופן הכנת המתכון
להכנת פירה תפוחי אדמה:
- להרתיח את תפוחי האדמה במים, עד שמתרככים לגמרי.
- לסנן את הנוזלים מתפוחי אדמה ולמעוך אותם לכדי פירה.
- להוסיף חלב, חמאה ולטבל לפי הטעם עם מלח ופלפל.
- לערברב, לטעום את הפירה ולתקן תיבול במידת הצורך.
להכנת המילוי:
- לטגן במעט שמן זית את שני הבצלים הקצוצים (בצל רגיל וסגול), עד להזהבה.
- להוסיף את שיני השום הפרוסות ולערבב.
- לפרוס את הפטריות לחצאים ולהוסיף בהדרגתיות למחבת.
- לתבל עם חצי כף סוכר, מעט חומץ בן יין אדום (אפשר גם לבן) ופלפל.
- להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה, לערבב ולטעום.
להכנת הפאי:
- בתבנית גדולה (ראו תמונה מצורפת), להניח שכבה ראשונה מהפירה.
- מעל השכבה הראשונה, להניח בצורה שווה את מילוי הפטריות, הבצל והפטרוזיליה.
- למלא בשכבה נוספת של פירה.
- כעת, יש לשפוך שכבה דקה של פירורי הלחם פּנְקו לציפוי הפאי.
- להכניס לתנור בחום של 200 מעלות למשך כ-25 דקות, עד שפירורי הלחם מקבלים צבע זהוב.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|