מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פאי תפוחי אדמה ופטריותצילום: מנהל האתר

פאי תפוחי אדמה ופטריות

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: פאי
פורסם בתאריך: 18.06.10

מתכון להכנת פאי תפוחי אדמה, פטריות, בצל ושום. פשוט להכנה ומתאים במיוחד כתוספת למנה בשרית או כמנה עיקרית צמחונית.

מרכיבים עיקריים: תפוחי אדמה, פטריות, בצל.

משך ההכנה: שעה
מספר מנות: 5-7

מצרכים להכנת המתכון

5 תפוחי אדמה גדולים
2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות
1 בצל רגיל קצוץ
1 בצל סגול קצוץ
חופן עלי פטרוזיליה טריים
50 גרם חמאה
חצי כוס חלב
מלח
פלפל גס
חומץ בן יין אדום
פּ‏נְקו - פירורי לחם יפניים (או פירורי לחם רגילים אם אין)
חצי כף סוכר
שמן זית
3 שיני שום פרוסות

אופן הכנת המתכון

להכנת פירה תפוחי אדמה:

  1. להרתיח את תפוחי האדמה במים, עד שמתרככים לגמרי.
  2. לסנן את הנוזלים מתפוחי אדמה ולמעוך אותם לכדי פירה.
  3. להוסיף חלב, חמאה ולטבל לפי הטעם עם מלח ופלפל.
  4. לערברב, לטעום את הפירה ולתקן תיבול במידת הצורך.

להכנת המילוי:

  1. לטגן במעט שמן זית את שני הבצלים הקצוצים (בצל רגיל וסגול), עד להזהבה.
  2. להוסיף את שיני השום הפרוסות ולערבב.
  3. לפרוס את הפטריות לחצאים ולהוסיף בהדרגתיות למחבת.
  4. לתבל עם חצי כף סוכר, מעט חומץ בן יין אדום (אפשר גם לבן) ופלפל.
  5. להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה, לערבב ולטעום.

להכנת הפאי:

  1. בתבנית גדולה (ראו תמונה מצורפת), להניח שכבה ראשונה מהפירה.
  2. מעל השכבה הראשונה, להניח בצורה שווה את מילוי הפטריות, הבצל והפטרוזיליה.
  3. למלא בשכבה נוספת של פירה.
  4. כעת, יש לשפוך שכבה דקה של פירורי הלחם פּ‏נְקו לציפוי הפאי.
  5. להכניס לתנור בחום של 200 מעלות למשך כ-25 דקות, עד שפירורי הלחם מקבלים צבע זהוב.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il