מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

כנפיים ברוטב פובידל (שזיפים שחורים)צילום: אלי סהר

כנפיים ברוטב פובידל (שזיפים שחורים)

מאת: אל גאוצ'ו, קטגוריה: כנפי עוף
פורסם בתאריך: 18.06.10

מתכון להכנת כנפיים ברוטב פובידל (שזיפים שחורים), מוגש באדיבות רשת המסעדות אל גאוצ'ו – גריל דרום אמריקאי.

מרכיבים עיקריים: ריבת שזיפים, כנפיים.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 4-7

מצרכים להכנת המתכון

12 חצאי כנפיים 1/2 ק"ג ריבת שזיפים מסוג פובידול
1/3 ליטר מים רתוחים עם כף וחצי מרק דגש מעורבבים ומצוננים
20 גרם פלפל שאטה גרום

אופן הכנת המתכון

אופן הכנת רוטב הפובידול לכנפיים:

  • כאשר המרק מצונן מוסיפים אותו לריבה ואת השטה ומערבבים היטב.
  • ניתן לשמור במקרר עד שבוע ימים

אופן הכנת הכנפיים:

  • יש לאפות את הכנפיים בחום של 220 מעלות, במשך כ-30 דקות בתנור.
  • לפני ההגשה, יש לטגן את הכנפיים בשמן עמוק במשך כ-7 דקות.
  • בתום הטיגון - מעבירים את הכנפיים המטוגנות לקערת ערבוב מנירוסטה ומוסיפים מצקת [100cc] של רוטב פובידול [הרוטב בטמפ' החדר!] ומערבבים בהקפצה עד לעיטוף הכנפיים ברוטב.

להכנת המנה:

  • מניחים במרכז הצלחת חופן בינוני של עלי חסה ומסדרים את חצאי הכנפיים מסביב לחסה בסדר אקראי.
  • ניתן לפזר שומשום קלוי מעל הכנפיים בעת ההגשה.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il