מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוף ממולא באורז

מאת: שף דויד בן אבו, קטגוריה: עוף ממולא
פורסם בתאריך: 18.06.10

מתכון להכנת עוף ממולא באורז, עם אגוז מוסקט ופירות יבשים.

מרכיבים עיקריים: עוף, אורז.

משך ההכנה: כשעתיים
מספר מנות: 8

מצרכים להכנת המתכון

עוף גדול או בינוני לבקש אפילו מהקצב להוציא עצמות
כוס אורז
אגוז מוסקט
מעט מלח
ומעט אבקת מרק עוף
שזיפים יבשים
משמש יבש
חצאי אננס משומר
צימוקים וצנוברים קלויים (הכמויות כמובן לפי הטעם) רוטב לציפוי עוף:
2 כפות פפריקה
מעט מלח
2 כפות דבש
מעט רוטב סויה
2בצלים בינוניים פרוסים לעיגולים עבים

אופן הכנת המתכון

  1. מבשלים כוס אורז מתובל באגוז מוסקט, מעט מלח ומעט אבקת מרק.
  2. בקערה שמים: מעט שזיפים יבשים,מ שמש יבש, חצאי אננס משומר, צימוקים וצנוברים קלויים (הכמויות כמובן לפי הטעם). מערבבים את האורז היטב עם שאר הפירות היבשים.
  3. ממלאים את העוף בתערובת.

מכינים רוטב לציפוי עוף:

  1. 2 כפות פפריקה, מעט מלח, 2 כפות דבש, מעט רוטב סויה, 2 בצלים בינוניים פרוסים לעיגולים עבים.
  2. מצפים ומעסים היטב את העוף.
  3. מניחים בשקית קוקי לאפיה ומכניסים לתנור.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il