מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוף ממולא צלוי בליווי תפוצילום: יומיומי

עוף ממולא צלוי בליווי תפו"א

מאת: יומיומי, קטגוריה: עוף ממולא
פורסם בתאריך: 10.07.10

הוא שחום, נראה מגרה, הבפנוכו טעים, ואפשר לעשות אותו בקלות, עוף ממולא אפוי צלוי בליווי תפו"א.

מרכיבים עיקריים: עוף, אורז, תפוחי אדמה.

משך ההכנה: 30 דקות + שעתיים וחצי תנור
מספר מנות: 6

מצרכים להכנת המתכון

1 כוס אורז פרסי או בסמטי מבושל חצי בישול
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט קינמון (למי שאוהב)
כוסברה קצוצה
3 שיני שום כתושות
1/2 כפית א. מרק עוף
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
50 גר' צנוברים קלויים
5 תפו"א חתוכים לפלחים

אופן הכנת המתכון

מערבבים את כל המרכיבים יחד (חוץ מהתפו"א) וממלאים את העוף דוחסים לחלל הבטן, מתחת לעור של הפולקע, ומתחת לעור של חזה העוף. מעסים את העוף היטב בשמן זית מלח גס ופפריקה אדומה ,מכניסים לתוך שקית קוקי , מתבלים את תפו"א בשמן זית מלח ופפריקה ומפזרים מסביב לעוף. אופים כשעה ורבע בחום של 170 מעלות במרכז התנור. לאחר מכן קורעים (בזהירות מהאדים החמים) את שקית הקוקי ומשאירים את העוף לעוד 40 דקות בתנור ללא כיסוי בחום של 170 מעלות. מגישים על צלחת יפה מפזרים סביב גרגירי רימון בעונה וכוסברה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il