מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגיות ברנפקלס ושומשוםצילום: יח"צ

עוגיות ברנפקלס ושומשום

מאת: yaffapr, קטגוריה: עוגיות שומשום
פורסם בתאריך: 19.07.10

מתכון להכנת עוגיות ברנפקלס ושומשום, עם דבש וסוכר חום. מתוק וטעים!

מרכיבים עיקריים: דבש, שומשום, ברנפלקס.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 20

מצרכים להכנת המתכון

5 כפות דבש
5 כפות סוכר חום
חצי חבילה (100 גרם) מזולה בלי מלח
חצי קילו שומשום
4 כוסות גדושות של ברנפלקס תלמה

אופן הכנת המתכון

  1. קולים את השומשום במחבת ללא שמן עד שמשחים.
  2. מטגנים בנפרד, על אש גבוהה במחבת ללא שמן, את הדבש והסוכר.
  3. מוסיפים את המזולה, עד שמקבלים תערובת חומה נמסה.
  4. מוסיפים את השומשום הקלוי ואת הברנפלקס ומבשלים מספר דקות נוספות.
  5. פורסים נייר אפייה על מגש, משטיחים את התערובת עליו כאשר היא חמה ומכניסים לתנור- למשך 20 דקות בחום של כ-180 מעלות.
  6. מיד לאחר האפייה מכניסים את המשטח למקפיא למשך 10-15 דקות.
  7. מוציאים ושוברים את המשטח לריבועים.
  8. מגישים - אפשר עם מעט סילאן ליד.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il