|
סלט פטריות בשקדים מתוקים
מאת: קייטרינג עלי דפנה, קטגוריה: סלטים
פורסם בתאריך: 21.07.10
מתכון להכנת סלט פטריות טריות בשקדים, סויה לימון, ג'ינג'ר ושום.
מרכיבים עיקריים: פטריות, שקדים, סויה.
משך ההכנה: 15 דקות
מספר מנות: 3-5 מנות
מצרכים להכנת המתכון
2 ק"ג פטריות שקדים קלויים בצל ירוק לעיטור
לרוטב: 1/2 ק"ג סוכר 1/4 ליטר סויה 2 כפות לימון שום כתוש ג'ינג'ר טרי מגורד שומשום קלוי
אופן הכנת המתכון
- להרתיח לאט לאט על אש קטנה את הסוכר, עד שהסוכר נוזלי ונהיה קרמל.
- להוסיף את הסויה בעדינות על אש קטנה (מאד בעדינות כי הרוטב נוטה להשפריץ), עד שמתחיל לרתוח ומיד לכבות את האש.
- מוסיפים את הלימון, שום כתוש, ג'ינג'ר טרי מגורד, שומשום קלוי ונותנים לרוטב להתקרר.
- בינתיים, מכינים בצד 2 ק"ג פטריות ושקדים קלויים. כשהרוטב קר מוסיפים לסלט ומעטרים בבצל ירוק.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|