מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת שוקולד עם פירות יבשים ואגוזים

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: עוגת שוקולד
פורסם בתאריך: 30.07.10

מתכון להכנת עוגת שוקולד עם פירות יבשים ואגוזים. עוגה נפלאה ומפתיעה!

מרכיבים עיקריים: פירות יבשים, סוכר, קמח.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 5-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

כוס סוכר
1/2 כוס שמן
2 כוסות קמח תופח
4 ביצים
1/3 כוס מיץ תפוזים (עדיף סחוט טרי)
100 גרם שוקולד מריר איכותי
100 גרם צימוקים בהירים
100 גרם משמשים יבשים קצוצים
100 גרם תמרים יבשים קצוצים
100 גרם תאנים יבשות קצוצות
1/2 קופסה של משמשים משומרים חתוכים לקוביות
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
100 גרם אגוזי לוז קצוצים

אופן הכנת המתכון

  1. בשלב הראשון, יש לגרר את השוקולד המריר ולחמם את תנור האפייה לחום בינוני של כ-180 מעלות צלזיוס. בקערת מערבל, להכניס את הביצים, השמן והסוכר ולהקצף במשך כמה דקות. לאחר מכן, להוסיף את הקמח ולערבל כ-5 דקות נוספות.
  2. כעת, יש לקפל אל התערובת את יתר המרכיבים.
  3. ליצוק לתבנית האפייה את כל התערובת והכניס לתנור לאפייה של כ-40 עד 45 דקות (או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש).
  4. לצנן את העוגה ולאכול בהנאה!

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il