מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

תבשיל ירקות בתנורצילום: מנהל האתר

תבשיל ירקות בתנור

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: ירקות מבושלים
פורסם בתאריך: 02.08.10

מתכון להכנת תבשיל ירקות בתנור, המורכב מתפוחי אדמה, גזר, בצל, שום וחציל. מתכון פשוט וקל להכנה!

מרכיבים עיקריים: חציל, תפוחי אדמה, גזר, בצל.

משך ההכנה: שעתיים
מספר מנות: 5 מנות

מצרכים להכנת המתכון

5 תפוחי אדמה גדולים
חציל
בצל
3 שיני שום פרוסות
4 גזרים מקולפים
כף כורכום
כף פפריקה מתוקה (או חריפה)
מלח
פלפל גס
2 כפות שמן זית
2 עלי דפנה

אופן הכנת המתכון

  1. לחתוך בצורה גסה את תפוחי האדמה, הגזר, החציל והבצל (חתיכות גדולות, אך לא מידי).
  2. לבשל במים את חתיכות תפוחי האדמה והגזר, משהו כמו 15-20 דקות, עד שמתרככים קלות (לא לבשל עד שיהיו רכים לחלוטין).
  3. בתבנית גדולה, לפזר את הבצל, הגזר, תפוחי האדמה, פרוסות שיני השום וחתיכות החציל. מעל, לפזר מלח ופלפל (לפי הטעם - אני אוהב הרבה פלפל), לתבל בכף פפריקה מתוקה (או חריפה, תלוי מה אוהבים), כורכום ועלי הדפנה.
  4. לבזוק מעט שמן זית מלמעלה, לערבב ולהכניס לתנור לחום בינוני של כ-180 מעלות צלזיוס למשך כשעה-שעה וחצי (עד שתפוחי האדמה משתזפים).

טיפ קטן: במשך ה-40 דקות הראשונות, ניתן לכסות את התשביל באמצעות נייר כסף. לאחר מכן, לבשל למשך 40 דקות נוספות ללא נייר כסף כדי שהנוזלים יתאדו במעט ובשר הירקות יקבל צבע זהוב ושזוף.

למי שלא אוהב חצילים, ניתן להוסיף כרובית (כדאי לבשל אותה מעט במים לפני כן) או קישוא במקום.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il