מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

בורי צרוב עם ירקות מוקפצים ובורגולצילום: יח"צ

בורי צרוב עם ירקות מוקפצים ובורגול

מאת: מסעדת Bariba, קטגוריה: בורי
פורסם בתאריך: 26.08.10

מתכון להכנת בורי צרוב עם ירקות מוקפצים ובורגול. באדיבות מרסיה כצמן, שפית מסעדת Bariba.

מרכיבים עיקריים: דג בורי, בורגול, פטריות שמפיניון, פטריות פורטובלו.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 4

מצרכים להכנת המתכון

2 דגי בורי מפולטים ונקיים מעצמות
200 גרם בורגול
25 גרם פטריות פורטובלו
25 גרם פטריות שמפיניון
2 בצלים סגולים
2 שיני שום
50 גרם זיתים קלמטה מגורענים
100 גרם שעועית ירוקה רחבה
חופן בייבי תרד
מצקת קטנה של ציר ירקות
25 גרם חמאה
כף יין לבן יבש לתיבול: 2 כפות שמן זית, קורט מלח ופלפל (או כפית)

אופן הכנת המתכון

  1. משרים את הבורגול במים פושרים כחצי שעה. מסננים את המים.
  2. חותכים את השעועית לפרוסות של כ- 4 ס"מ רוחב. חולטים שתי דקות ומוצאים למי קרח.
  3. מקפיצים במחבת עם קצת שמן זית: 2 סוגי פטריות, בצל, שעועית, זיתים, שום, בורגול למשך כ – 1 דקה. מוסיפים את היין, חמאה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. כל הזמן על  אש גבוהה. מכבים את האש, מוסיפים את הבייבי תרד.

הכנת הדג:

במחבת מחומם מראש, עם קצת שמן זית, מניחים את הדג (צד העור על המחבת) כ- 2 דקות, על אש גבוהה. בודקים את צבע העור. עד שמזהיב ופריך. ואז הופכים את הדג – 2 דקות נוספות על האש, עד שמוכן.

אופן ההגשה:

בצלחת רחבה, מורחים שכבת יוגורט דקה כבסיס, מניחים את הבורגול והירקות המוקפצים במרכז הצלחת. לבסוף, מעל, מוסיפים את הדג.

מוגש עם יוגורט צאן 4.5% - 3 כפות לכל מנה (סה"כ 12 כפות)

קרדיט לצילום: דנה מאירזון

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il