מרכיבים עיקריים: דג בורי, בורגול, פטריות שמפיניון, פטריות פורטובלו.
- משרים את הבורגול במים פושרים כחצי שעה. מסננים את המים.
- חותכים את השעועית לפרוסות של כ- 4 ס"מ רוחב. חולטים שתי דקות ומוצאים למי קרח.
- מקפיצים במחבת עם קצת שמן זית: 2 סוגי פטריות, בצל, שעועית, זיתים, שום, בורגול למשך כ – 1 דקה. מוסיפים את היין, חמאה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. כל הזמן על אש גבוהה. מכבים את האש, מוסיפים את הבייבי תרד.
הכנת הדג:
במחבת מחומם מראש, עם קצת שמן זית, מניחים את הדג (צד העור על המחבת) כ- 2 דקות, על אש גבוהה. בודקים את צבע העור. עד שמזהיב ופריך. ואז הופכים את הדג – 2 דקות נוספות על האש, עד שמוכן.
אופן ההגשה:
בצלחת רחבה, מורחים שכבת יוגורט דקה כבסיס, מניחים את הבורגול והירקות המוקפצים במרכז הצלחת. לבסוף, מעל, מוסיפים את הדג.
מוגש עם יוגורט צאן 4.5% - 3 כפות לכל מנה (סה"כ 12 כפות)
קרדיט לצילום: דנה מאירזון