מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מרק דלעת עם דבש ומרווה

מאת: נועם דקרס, קטגוריה: מרק דלעת
פורסם בתאריך: 03.09.10

מתכון להכנת מרק דלעת עם דבש ומרווה, באדיבות השף נועם דקרס ממסעדת ליליות.

מרכיבים עיקריים: דבש, דלעת, מרווה, אגוז מוסקט.

משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: 5

מצרכים להכנת המתכון

1 ק"ג דלעת נקייה ללא קליפה, חתוכה לקוביות גדולות
150 גר' כרישה קצוצה גס
100 גר' גזר קלוף וקצוץ גס
200 גר' בצל לבן קלוף וקצוץ גס
4 שיני שום פרוסות
2 כפות דבש
100 גר' חמאה או 100 סמ"ק שמן זית
2-3 ענפי מרווה טרייה
מלח, פלפל לבן
¼ כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון

אופן הכנת המתכון

  1. ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הכרישה, בצל, שום והמרווה ומאדים ללא צבע על אש נמוכה עד ריכוך הבצל. מערבבים מדי פעם.
  2. מוסיפים את שאר הירקות, מוסיפים ציר ירקות או מים עד כיסוי הירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומשלים עד ריכוך הגזר.
  3. מוציאים את המרווה מהמרק וטוחנים את המרק עם בלנדר ידני עד שנהיה חלק לגמרי, מעבירים לסיר אחר דרך מסננת ביתית.
  4. מוסיפים את הדבש, מלח ופלפל ובודיקים תיבול.

אופן הגשה: בהגשה, זולפים מעט שמן זית על כל צלחת מרק.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il