|
מרק דלעת עם דבש ומרווה
מאת: נועם דקרס, קטגוריה: מרק דלעת
פורסם בתאריך: 03.09.10
מתכון להכנת מרק דלעת עם דבש ומרווה, באדיבות השף נועם דקרס ממסעדת ליליות.
מרכיבים עיקריים: דבש, דלעת, מרווה, אגוז מוסקט.
משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: 5
מצרכים להכנת המתכון
1 ק"ג דלעת נקייה ללא קליפה, חתוכה לקוביות גדולות 150 גר' כרישה קצוצה גס 100 גר' גזר קלוף וקצוץ גס 200 גר' בצל לבן קלוף וקצוץ גס 4 שיני שום פרוסות 2 כפות דבש 100 גר' חמאה או 100 סמ"ק שמן זית 2-3 ענפי מרווה טרייה מלח, פלפל לבן ¼ כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון
אופן הכנת המתכון
- ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הכרישה, בצל, שום והמרווה ומאדים ללא צבע על אש נמוכה עד ריכוך הבצל. מערבבים מדי פעם.
- מוסיפים את שאר הירקות, מוסיפים ציר ירקות או מים עד כיסוי הירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומשלים עד ריכוך הגזר.
- מוציאים את המרווה מהמרק וטוחנים את המרק עם בלנדר ידני עד שנהיה חלק לגמרי, מעבירים לסיר אחר דרך מסננת ביתית.
- מוסיפים את הדבש, מלח ופלפל ובודיקים תיבול.
אופן הגשה: בהגשה, זולפים מעט שמן זית על כל צלחת מרק.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|