מרכיבים עיקריים: שקדים, קמח, חמאה, סוכר, וניל.
לבצק: לשים היטב את כל הרכיבים עד לקבלת בצק אחיד, מרדדים ומכניסים לתבנית מרובעת (20*20 ס"מ).
אופן הכנת הקרם:
- מערבבים במיקסר חמאה + סוכר + ביצים ומוסיפים בהדרגה את הקמח והשקדים.
- מורחים שכבה נדיבה של קרם שקדים על תחתית הבצק הפריך, ומכניסים לתנור ב- 170 מעלות כ – 25 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מורחים שכבה דקה של קרם וניל (מתכון בהמשך), לאחר מכן מסדרים על הטארט פירות עונתיים, מזגגים ריבה ומכניסים למקרר.
רכיבים להכנת קרם וניל (למריחה על הטארט אחרי ההוצאה מהתנור והצינון):
500 מ"ל חלב, חצי כוס סוכר, מעט וניל, 3 חלמונים, 4 כפות קורנפלור.
אופן הכנת הקרם:
- להניח בסיר 3/4 מכמות החלב + סוכר + וניל (ולהביא לרתיחה).
- את שארית החלב + חלמונים + קורנפלור לטרוף היטב וכאשר החלב רותח לצקת את הבלילה ולערבב עד לסמיכות. לכבות את האש ולצנן.
בתיאבון!