מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגיות אלפחורסצילום: יח"צ

עוגיות אלפחורס

מאת: עמיר לוליאן, קטגוריה: אלפחורס
פורסם בתאריך: 03.09.10

מתכון להכנת עוגיות אלפחורס, באדיבות השף קונדיטור עמיר לוליאן, מליליות BAKERY.

מרכיבים עיקריים: חמאה, סוכר, קורנפלור, אבקת אפייה, קוקוס, קמח, ריבת חלב.

משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: 5-12

מצרכים להכנת המתכון

400 ג' חמאה
1 כוס סוכר
2 יחידות ביצים גדולות
ריבת חלב
כוס וחצי קמח
2 כוסות קורנפלור
1 חבילה אבקת אפייה
100 גרם קוקוס קלוי

אופן הכנת המתכון

  1. מערבבים את החמאה והסוכר במיקסר עם גיטרה.
  2. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב היטב עם המיקסר.
  3. מערבבים הכל ביחד עם קמח, קורנפלור ואבקת האפייה עד שנהיה בצק אחיד.
  4. את התערובת שמים בקערה גדולה,  מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  5. מוציאים מקירור ומרדדים לעובי של 5 מ"מ.
  6. קורצים עיגולים בעזרת מיקד או כוס - בעלת קוטר 3 ס"מ.
  7. מסדרים על מגש ואופים בחום של 160 מעלות כ 10-12 דקות.
  8. מצננים את הבצק האפוי בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות.
  9. זולגים (זולפים או ממלאים) ריבת חלב על חצי מהעיגולים וסוגרים לצורת סנדוויץ עם המחצית השנייה של העיגולים.
  10. מגלגלים בקוקוס קלוי ומגישים.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il