מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

באגט צרפתי

מאת: עמיר לוליאן, קטגוריה: באגט
פורסם בתאריך: 03.09.10

מתכון להכנת בגט צרפתי, באדיבות השף קונדיטור עמיר לוליאן, מליליות BAKERY.

מרכיבים עיקריים: קמח, שמרים.

משך ההכנה: הרבה עבודה
מספר מנות: 14

מצרכים להכנת המתכון

כוס מים
כוס קמח
חתיכה קטנה של שמרים (2 גר') 2.5 כוסות מים
1 ק"ג קמח
כפית וחצי מלח
כף שמרים

אופן הכנת המתכון


  1. מערבבים את כוס המים ביחד עם כוס הקמח ו-2 גר' שמרים ומניחים בצד ל-3 שעות.

  2. לאחר 3 שעות מכסים בניילון ומכניסים למקרר ל-12 שעות.

  3. מערבבים את כל החומרים כולל הבצק מהסעיף הקודם, לשים (מלשון ללוש) בערך 12-13 דקות.

  4. מניחים את  הבצק בצד ל 50 דקות מכוסה בבד.

  5. מחלקים ל-14 כדורים.

  6. מעצבים צורה של בגט – מוארך.

  7. מניחים על מגשים ומכסים בבד למשך 70-80 דקות.

  8. עושים פנסים (חתכים) ומכניסים לתנור מחומם מראש ל 240 מעלות. מניחים בתנור קערה עם מים כדי ליצור אדים.

  9. אחרי 2-3 דקות מורידים את החום ל 180 מעלות ואופים עוד 15 דקות.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il