|
לחם שיפון
מאת: עמיר לוליאן, קטגוריה: לחם
פורסם בתאריך: 03.09.10
מתכון להכנת לחם שיפון, באדיבות השף קונדיטור עמיר לוליאן, מליליות BAKERY.
מרכיבים עיקריים: שמרים, שיפון, קמח.
משך ההכנה: שעתיים
מספר מנות: 5-12
מצרכים להכנת המתכון
כוס קמח שיפון כוס מים 3 כוסות מים כוס קמח שיפון שליש כוס קמח חיטה מלא כפית מלח 2 כוסות גרעיני שיפון מרוסקים חצי קובית שמרים 2.5 כוסות קמח שיפון 1.5 כוסות מים
אופן הכנת המתכון
- משרים כוס קמח שיפון וכוס מים למשך 48 שעות.
- מערביבים את כל החומרים לבצק (יחד עם קמח השיפון והמים שהשרנו למשך 48 שעות). מניחים ללילה במקום קריר ל 9-10 שעות.
- מוסיפים לבצק: חצי קובית שמרים, 2.5 כוסות קמח שיפון, 1.5 כוסות מים.
- מערבבים עד שנהיה בצק אחיד.
- מחלקים לשני חלקים, מכינים 2 כריות ומניחים בשתי תבניות משומנות, נותנים לבלילה לתפוח כשעתיים.
- אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ 50 דקות.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|