מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

לחם שיפון

מאת: עמיר לוליאן, קטגוריה: לחם
פורסם בתאריך: 03.09.10

מתכון להכנת לחם שיפון, באדיבות השף קונדיטור עמיר לוליאן, מליליות BAKERY.

מרכיבים עיקריים: שמרים, שיפון, קמח.

משך ההכנה: שעתיים
מספר מנות: 5-12

מצרכים להכנת המתכון

כוס קמח שיפון
כוס מים
3 כוסות מים
כוס קמח שיפון
שליש כוס קמח חיטה מלא
כפית מלח
2 כוסות גרעיני שיפון מרוסקים
חצי קובית שמרים
2.5 כוסות קמח שיפון
1.5 כוסות מים

אופן הכנת המתכון


  1. משרים כוס קמח שיפון וכוס מים למשך 48 שעות.

  2. מערביבים את כל החומרים לבצק (יחד עם קמח השיפון והמים שהשרנו למשך 48 שעות). מניחים ללילה במקום קריר ל 9-10 שעות.

  3. מוסיפים לבצק: חצי קובית שמרים, 2.5 כוסות קמח שיפון, 1.5 כוסות מים.

  4. מערבבים עד שנהיה בצק אחיד.

  5. מחלקים לשני חלקים, מכינים 2 כריות ומניחים בשתי תבניות משומנות, נותנים לבלילה לתפוח כשעתיים.

  6. אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ 50 דקות.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il