|
קציפת שוקולד מריר על עוגיית סבלה
מאת: עמיר לוליאן, קטגוריה: מתוקים וקינוחים
פורסם בתאריך: 03.09.10
מתכון להכנת קציפת שוקולד מריר על עוגיית סבלה, באדיבות השף קונדיטור עמיר לוליאן, מליליות BAKERY.
מרכיבים עיקריים: חמאה, סוכר, ביצים, אבקת אפייה, קמח, שוקולד מריר, ברנדי.
משך ההכנה: סה
מספר מנות: 5-12
מצרכים להכנת המתכון
מצרכים לקציפה: 100 גרם שמנת 100 גרם שוקולד מריר 1 חלמון 1 כף ברנדי 100 גרם שמנת נוספים להקצפה מצרכים לעוגיית הסבלה: 100 גרם סוכר 100 גרם חמאה 2 חלמונים חצי כפית מלח 180 גרם קמח חצי כפית אבקת אפיה כפית אבקת סוכר לעיטור
אופן הכנת המתכון
להכנת קציפת השוקולד:
- מחממים על אש בינונית 100 גרם שמנת.
- לאחר מכן, מוסיפים 100 גרם שוקולד ומערבבים עד המסה. מורידים מהאש.
- מערבבים 1 חלמון עם כף ברנדי ומוסיפים לתערובת. את 100 הגרם הנוספים מקציפים בנפרד ואז מערבבים עם התערובת.
- מכניסים את התערובת כולה למקרר ל-6 שעות עד שהתערובת הופכת מוצקה.
להכנת עוגיית הסבלה:
- מערבבים היטב את הסוכר, החמאה, החלמונים והמלח.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה, מערבבים להשגת בצק אחיד. מכניסים לקירור לשעתיים ואז מרדדים ל-3 מ"מ לצורה הרצויה (עיגול, מלבן או ריבוע)
- אופים על 180 מעלות רבע שעה ומצננים בטמפרטורה של החדר כרבע שעה.
- בעזרת כף גלידה לוקחים מהקציפת מוס, מניחים על תחתית הסבלה ומיד מניחים עוד שכבת של סבלה.
אופן הגשה: מעטרים עם אבקת סוכר בעזרת מסננת. הצעת הגשה: מגישים עם פירות יער טריים.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|