מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קציפת שוקולד מריר על עוגיית סבלה

מאת: עמיר לוליאן, קטגוריה: מתוקים וקינוחים
פורסם בתאריך: 03.09.10

מתכון להכנת קציפת שוקולד מריר על עוגיית סבלה, באדיבות השף קונדיטור עמיר לוליאן, מליליות BAKERY.

מרכיבים עיקריים: חמאה, סוכר, ביצים, אבקת אפייה, קמח, שוקולד מריר, ברנדי.

משך ההכנה: סה
מספר מנות: 5-12

מצרכים להכנת המתכון

מצרכים לקציפה:
100 גרם שמנת
100 גרם שוקולד מריר
1 חלמון
1 כף ברנדי
100 גרם שמנת נוספים להקצפה מצרכים לעוגיית הסבלה:
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה
2 חלמונים
חצי כפית מלח
180 גרם קמח
חצי כפית אבקת אפיה
כפית אבקת סוכר לעיטור

אופן הכנת המתכון

להכנת קציפת השוקולד: 

  1. מחממים על אש בינונית 100 גרם שמנת.
  2. לאחר מכן, מוסיפים 100 גרם שוקולד ומערבבים עד המסה. מורידים מהאש.
  3. מערבבים 1 חלמון עם כף ברנדי ומוסיפים לתערובת. את 100 הגרם הנוספים מקציפים בנפרד ואז מערבבים עם התערובת.
  4. מכניסים את התערובת כולה למקרר ל-6 שעות עד שהתערובת הופכת מוצקה.

להכנת עוגיית הסבלה:

  1. מערבבים היטב את הסוכר, החמאה, החלמונים והמלח.
  2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה, מערבבים להשגת בצק אחיד. מכניסים לקירור לשעתיים ואז מרדדים ל-3 מ"מ לצורה הרצויה (עיגול, מלבן או ריבוע)
  3. אופים על 180 מעלות רבע שעה ומצננים בטמפרטורה של החדר כרבע שעה.
  4. בעזרת כף גלידה לוקחים מהקציפת מוס, מניחים על תחתית הסבלה ומיד מניחים עוד שכבת של סבלה. 

אופן הגשה: מעטרים עם אבקת סוכר בעזרת מסננת. הצעת הגשה: מגישים עם פירות יער טריים.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il