מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

ריזוטו ערמוניםצילום: יח"צ

ריזוטו ערמונים

מאת: מסעדת Bariba, קטגוריה: תוספות
פורסם בתאריך: 03.09.10

מתכון להכנת ריזוטו ערמונים, באדיבות מרסיה כצמן, שפית מסעדת Bariba - מטבח מודרני בריא וכשר.

מרכיבים עיקריים: ערמונים, ריזוטו, בטטה, טימין.

משך ההכנה: שעה
מספר מנות: 4

מצרכים להכנת המתכון

3 כוסות אורז עגול
חצי כוס יין לבן
שקית ערמונים קלופים מוכנים
2 בצלים סגולים
קורט פלפל שאטה טחון יבש
2 כפות שמן זית
2 חופנים גדולים של פרמז'ן מגורר
מלח ופלפל לפי טעם מצרכים להכנת הנוזלים של הריזוטו:
1 ליטר ציר ירקות
בטטה אפויה
2 כפות קרם פרש
חופן טימין

אופן הכנת המתכון

אופן הכנת הנוזלים:

  1. מערבבים את כל החומרים בבלנדר.
  2. אופים את הבטטה שלמה עם הקליפה בחום של 200 מעלות כ-40 דקות או עד שהבטטה רכה.

אופן הכנת הריזוטו:

  1. לוקחים מחבת רחבה.
  2. מחממים לחום גבוה ומוסיפים שמן זית.
  3. בצל חותכים לחצי ופרוסות וערמונים חותכים לפרוסות.
  4. מוסיפים למחבת ביחד עם השאטה.
  5. מאדים כשתי דקות.
  6. מוסיפים את הריזוטו.
  7. מערבבים אותו ביחד עם מה  שיש במחבת.
  8. מוסיפים יין לבן.
  9. אחרי שהיין מתאדה, מוסיפים את הנוזלים של הריזוטו.

מצרכים לסגירת מנה:

  • קוביות סלק חי מקולף 2*2
  • 4 עיגולי גבינת פרומעז שרוף
  • חופן בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה של הכל: על אש בינונית, מוסיפים את הנוזלים של הריזוטו בשתי נגלות:

  1. נגלה ראשונה: עד שהנוזלים מתאדים ואז הריזוטו מבקש עוד נוזלים
  2. נגלה שנייה: מערבבים עד שהריזוטו מוכן. מוסיפים פרמזן מגורד, מלח ופלפל.

אופן הגשה:

  1. מניחים 4 צלחות עמוקות.
  2. מניחים את הריזוטו בחלוקה ל-4 צלחות.
  3. לכל מנה שמים עיגול גבינה שנשרפה עם ברנר.
  4. מוסיפים חופן קוביות סלק ובצל ירוק.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il