|
צילום: יח"צ
ריזוטו ערמונים
מאת: מסעדת Bariba, קטגוריה: תוספות
פורסם בתאריך: 03.09.10
מתכון להכנת ריזוטו ערמונים, באדיבות מרסיה כצמן, שפית מסעדת Bariba - מטבח מודרני בריא וכשר.
מרכיבים עיקריים: ערמונים, ריזוטו, בטטה, טימין.
משך ההכנה: שעה
מספר מנות: 4
מצרכים להכנת המתכון
3 כוסות אורז עגול חצי כוס יין לבן שקית ערמונים קלופים מוכנים 2 בצלים סגולים קורט פלפל שאטה טחון יבש 2 כפות שמן זית 2 חופנים גדולים של פרמז'ן מגורר מלח ופלפל לפי טעם מצרכים להכנת הנוזלים של הריזוטו: 1 ליטר ציר ירקות בטטה אפויה 2 כפות קרם פרש חופן טימין
אופן הכנת המתכון
אופן הכנת הנוזלים:
- מערבבים את כל החומרים בבלנדר.
אופים את הבטטה שלמה עם הקליפה בחום של 200 מעלות כ-40 דקות או עד שהבטטה רכה.
אופן הכנת הריזוטו:
- לוקחים מחבת רחבה.
- מחממים לחום גבוה ומוסיפים שמן זית.
- בצל חותכים לחצי ופרוסות וערמונים חותכים לפרוסות.
- מוסיפים למחבת ביחד עם השאטה.
- מאדים כשתי דקות.
- מוסיפים את הריזוטו.
- מערבבים אותו ביחד עם מה שיש במחבת.
- מוסיפים יין לבן.
- אחרי שהיין מתאדה, מוסיפים את הנוזלים של הריזוטו.
מצרכים לסגירת מנה:
- קוביות סלק חי מקולף 2*2
- 4 עיגולי גבינת פרומעז שרוף
- חופן בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה של הכל: על אש בינונית, מוסיפים את הנוזלים של הריזוטו בשתי נגלות:
- נגלה ראשונה: עד שהנוזלים מתאדים ואז הריזוטו מבקש עוד נוזלים
- נגלה שנייה: מערבבים עד שהריזוטו מוכן. מוסיפים פרמזן מגורד, מלח ופלפל.
אופן הגשה:
- מניחים 4 צלחות עמוקות.
- מניחים את הריזוטו בחלוקה ל-4 צלחות.
- לכל מנה שמים עיגול גבינה שנשרפה עם ברנר.
- מוסיפים חופן קוביות סלק ובצל ירוק.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|