מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עגבניות פרובנסאל

מאת: חוות הצוק, קטגוריה: ירקות מבושלים
פורסם בתאריך: 03.09.10

מתכון להכנת עגבניות פרובנסאל , מאת יוחאי נבו – מחוות צוק המעדנייה.

מרכיבים עיקריים: זיתי קלמטה, בזיליקום, סילאן, שמן זית, טימין, שום, פנקו, עגבניות.

משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: 5

מצרכים להכנת המתכון

10 עגבניות (לא שרי) קטנות אדומות בשלות
חצי שקית פנקו (פירורי לחם יפניים)
צרור בזיליקום
20 ענפי טימין מפורר לעלים
4 שיני שום
2 לימונים סחוטים
20 זיתי קלמטה מגולמים
שליש כוס פרמז'ן מגורד
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל גרוס
2 כפות סילאן
חצי כוס שמן זית

אופן הכנת המתכון

  1. מלבד העגבניות להכניס את כל המצרכים לבלנדר עד שכל המרכיבים מתאחדים לכדי עיסה.
  2. להוריד את הכיפה העליונה של העגבניות ולרוקן את התוכן בעזרת כפית.
  3. למלא את העגבניות במחית, להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות ולאפות ב-160 מעלות כשעה ורבע בלי לכסות.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il