מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת סולת ושקדים בטעם של עוד

מאת: מהמטבח של מרים, קטגוריה: עוגת סולת
פורסם בתאריך: 04.09.10

עוגת סולת ושקדים עם מיץ תפוזים ברוטב דבש. טעימה להפליא וקלה להכנה.

מרכיבים עיקריים: שקדים, סולת, תפוזים.

משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 30

מצרכים להכנת המתכון

תבנית פיירקס מלבנית בגודל 20/35 לעוגה:
כוס שמן
חצי כוס סוכר
כוס ורבע קמח רגיל
1 אבקת אפייה
1 סוכר וניל
כוס מיץ תפוזים טבעי
3 ביצים
גרד של תפוז אחד
כוס שקדים קצוצים בינוני
כוס סולת לרוטב:
כוס ורבע סוכר
2 כוסות מים
5 כפות דבש

אופן הכנת המתכון


  1. לשמן את התבנית.

  2. לערבב את כל החומרים היטב  ולהכניס לתבנית לאפות 30-35 דקות עד שמזהיב.

  3. במקביל להרתיח את חומרי הרוטב: מים וסוכר עד שנעשה מעט סמיך ולבסוף להוסיף את הדבש לערבב ולהשים על העוגה כשיוצאת מהתנור.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il