|
צילום: מנהל האתר
עוגת שמרים שוקולד
מאת: מנהל האתר, קטגוריה: עוגת שוקולד
פורסם בתאריך: 10.09.10
מתכון להכנת עוגת שמרים שוקולד. עוגת שוקולד פשוטה להכנה ומלאה בשוקולד טעים!
מרכיבים עיקריים: קקאו, שוקולד מריר, סוכר, קמח, חמאה, שמרים.
משך ההכנה: כ-4 שעות
מספר מנות: 8-12
מצרכים להכנת המתכון
לבצק: 25 גרם שמרים לחים 1/4 כוס סוכר 4 כוסות קמח כוס חלב 150 גרם חמאה רכה 4 ביצים 2 כפות תמצית וניל כפית וחצי של מלח חצי כוס שמן סויה
למילוי: 4 כפות קקאו 50 גרם שברי שוקולד מריר כוס סוכר
לסירופ: כוס מים כוס סוכר 1/4 לימון סחוט
אופן הכנת המתכון
אופן הכנת הבצק:
- ראשית, יש לערבב את החלב עם השמרים.
- בקערה נפרדת, מערבבים את החמאה, הביצים, הווניל, הסוכר, הקמח והמלח ומוסיפים את תערובת החלב והשמרים.
- מעבדים לכדי בצק אחיד, עד שמתקבל בצק גמיש עם מרקם אחיד.
- את הבצק יש להניח על קערה משומת למשך כשעתיים, עד שיתפח.
- מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ ולגודל 50X60 ס"מ.
אופן הכנת המילוי: פשוט לערבב את כל חומרי המילוי, עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך.
אופן הכנת הסירופ:
- ראשית, יש להרתיח בסיר את המים, הסוכר והלימון.
- על הבצק המרודד, יש למרוח את שמן הסויה ותערובת המילוי.
- לאחר מכן, יש לגלגל את הבצק ליצירת רול ולהניח את העוגה בתבנית משומת להתפחה לכשעתיים נוספות.
- לאפות בתנור בחום בינוני של כ-180 מעלות צלזיוס למשך 25 דקות.
- לאחר האפייה, למרוח את הסירופ על העוגה.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|