מרכיבים עיקריים: חסה, שמן זית, מנגו, קולורבי, פילה בקר, בצל סגול.
קרפצ'יו, או "קרפצ'ו" בהגייה איטלקית, הינה מנה קלאסית מהמטבח האיטלקי, של נתחים דקיקים ונאים של בשר או דג המוגשים בחומץ בלסמי ושמן זית עם סלט רוקט בדרך כלל. במתכון הזה, ניתן למנה הקלאסית טוויסט מעניין, שהופך אותה לאידאלית וכוכבת האירוח האירוח הקיצי...
אופן ההכנה:
לבשר: את פילה הבקר מגלגלים בניילון נצמד ויוצרים רולדה עגולה בקוטר 4 ס"מ. מכניסים להקפאה למשך 40 דקות. מוציאים מהמקפיא, ופורסים בעזרת סכין חדה, פרוסות בעובי של 2 מ"מ. מסדרים את הפרוסות אחת ליד השניה בצלחות הגשה אישיות.
לסלט: מערבבים יחד בקערה את מרכיבי הסלט - החסות, הבצל, הקולורבי המנגו והקשיו ומתבלים במלח, פלפל, לימון ו-6 כפות משמן הזית.
כדקה לפני ההגשה מתבלים את הבשר במלח גס, פלפל גרוס טרי ובוזקים את החומץ הבלסמי ו-2 הכפות הנותרות משמן הזית. מניחים את הסלט במרכז הצלחת על הבשר המתובל ומגישים מיד.
צילום: דן פרץ
בתיאבון!