מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגיות שושנים לשבירת הצוםצילום: יח"צ

עוגיות שושנים לשבירת הצום

מאת: yaffapr, קטגוריה: עוגיות חמאה
פורסם בתאריך: 13.09.10

מתכון להכנת עוגיות שושנים לשבירת הצום, באדיבות בן עמי ברתיני שביט.

מרכיבים עיקריים: אינסטנט פודינג, שמנת חמוצה, חמאה, סוכר.

משך ההכנה: שעתיים וחצי
מספר מנות: כ-40 עוגיות

מצרכים להכנת המתכון

לבצק:
200 גרם חמאה
1 גביע שמנת חמוצה
1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח למלית:
5 חלבונים
1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
1 חבילה (75 גרם) אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל

אופן הכנת המתכון

  1. הבצק: שמים את החמאה, השמנת והקמח בקערת המערבל בעל וו הלישה ומערבלים כמה דקות לקבלת בצק חלק (לחלופין שמים את כל המרכיבים בקערה ולשים ידנית לבצק חלק). מכסים את הקערה ומאחסנים במקרר לשעתיים.
  2. המלית: שמים את החלבונים ואת הסוכר בקערת המערבל ומקציפים לקצף קשה ומבריק. מוסיפים את אבקת הפודינג ומערבבים לעיסה אחידה. 
  3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח עבודה על ידי חלוקה לשניים ולרדד פעמיים 50/40. מורחים את המלית על פני הבצק, מגלגלים לגלילה ופורסים לעיגולים בעובי 2 ס"מ. מניחים את העוגיות בתבנית ואופים 12 דקות. 

בתיאבון!

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il