|
צילום: אבי כהן
מרק חומוס
מאת: שף גיא פרץ, קטגוריה: מרקים
פורסם בתאריך: 05.10.10
מתכון להכנת מרק חומוס, באדיבות השף גיא פרץ ממסעדת גספאצ'ו.
מרכיבים עיקריים: דלעת, כוסברה, גרגרי חומוס, שמן זית.
משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: 4-6
מצרכים להכנת המתכון
300 גרם דלעת קלופה 150 גרם גרגרי חומוס מושרים מלילה קודם חצי כפית אבקת סודה לשתיה 4 כפות כוסברה קצוצה דק חצי כפית פלפל לבן טחון חצי כפית מלח 3 כפות שמן זית
אופן הכנת המתכון
- מבשלים את גרגרי החומוס עם אבקת הסודה עד לרתיחה, מכבים את האש ומכסים לשעה לריכוך עדין של הגרגרים.
- שוטפים את הגרגרים היטב ומסירים את קליפתם תחת ברז מים זורמים.
- מבשלים את הדלעת ואת גרגרי החומוס הקלופים כשעה לריכוך מלא.
- מוסיפים את השמן והתבלינים ומועכים לקבלת מרקם סמיך ואחיד.
- את הכוסברה מוסיפים כשהמרק מוכן.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|