מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מרק  חומוסצילום: אבי כהן

מרק חומוס

מאת: שף גיא פרץ, קטגוריה: מרקים
פורסם בתאריך: 05.10.10

מתכון להכנת מרק חומוס, באדיבות השף גיא פרץ ממסעדת גספאצ'ו.

מרכיבים עיקריים: דלעת, כוסברה, גרגרי חומוס, שמן זית.

משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: 4-6

מצרכים להכנת המתכון

300 גרם דלעת קלופה
150 גרם גרגרי חומוס מושרים מלילה קודם
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
4 כפות כוסברה קצוצה דק
חצי כפית פלפל לבן טחון
חצי כפית מלח
3 כפות שמן זית

אופן הכנת המתכון

  1. מבשלים את גרגרי החומוס עם אבקת הסודה עד לרתיחה, מכבים את האש ומכסים לשעה לריכוך עדין של הגרגרים.
  2. שוטפים את הגרגרים היטב ומסירים את קליפתם תחת ברז מים זורמים.
  3. מבשלים את הדלעת ואת גרגרי החומוס הקלופים כשעה לריכוך מלא.
  4. מוסיפים את השמן והתבלינים ומועכים לקבלת מרקם סמיך ואחיד.
  5. את הכוסברה מוסיפים כשהמרק מוכן.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il