|
צילום: אבי כהן
מרק טום יאם עוף
מאת: שף קיאטי סאק, קטגוריה: אוכל אסייתי
פורסם בתאריך: 05.10.10
מתכון להכנת מרק טום יאם סאטורי באדיבות השף קיאטי סאק ממסעדת סאטורי התאילנדית.
מרכיבים עיקריים: משחת טום יאם, חלב קוקוס, חזה עוף.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 1
מצרכים להכנת המתכון
1 שורש גלנגל (אם אין אפשר בלי) 4-5 עלי כפיר ליים 1 שורש למון גראס חתוך לכ-5 חתיכות 1 כף שטוחה משחת טום יאם 1 כפית סוכר 1 כפית רוטב דגים 1 עגבנייה חתוכה ל4 רבעים 1/2 בצל לבן חתוך לרבעים 4 פטריות טריות חתוכות לרבעים 1/2 כוס חלב קוקוס 1 כוס מים 5 גבעולי כוסברה קצוצים 100 גרם חזה עוף טרי חתוך לרצועות
אופן הכנת המתכון
- מרתיחים כעשר דקות 1 כוס מים בסיר, מוסיפים את הגלנגל, למון גראס, ועלי הכפיר ליים.
- מוסיפים את משחת הטום יאם, ואת הסוכר, רוטב הדגים, ומערבבים.
- מוסיפים את הפטריות, עגבנייה, בצל, ואת העוף וממשיכים לבשל.
- מוסיפים כעת את חלב הקוקוס עוד כרבע שעה.
- מכבים את האש, מפזרים מעל את הכוסברה בהגשה.
ניתן להכין עם עוף, שרימפס או פירות ים. אפשר גם להשאיר כמרק צמחוני כמובן.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|