צילום: בועז לביא
מרק ריבוליטה (מרק לחם)
מאת: שף אליאב גולדנברג, קטגוריה: מרקים
פורסם בתאריך: 05.10.10
מתכון להכנת מרק ריבוליטה באדיבות השף אליאב גולדנברג ממסעדת נובה ג'ויה.
מרכיבים עיקריים: כרוב, לחם, סלרי, עגבניות, בצל סגול, תפוח אדמה, פטרוזיליה, מרווה, בזיליקום, שעועית לבנה.
משך ההכנה: שעה
מספר מנות: 5-10
מצרכים להכנת המתכון
300 גרם שעועית לבנה (אמריקאית) יבשה
5 עלי מרווה
1 ליטר מים לבישול צרור עלי עשבי תיבול קצוצים:
2 גבעולי פטרוזיליה
גבעול מרווה
גבעול בזיליקום גרם נטו לחם כפרי לבן של ארקפה (נטו החלק הלבן, ללא ה"קשה". עדיף לחם בן כ-3 ימים, חתוך לקוביות) 5 עלי כרוב שחור פרוסים לז'וליינים (עלי מנגולד יכולים לשמש תחליף לכרוב השחור, אותו קשה להשיג)
¼ כרוב לבן בינוני פרוס לז'וליינים
400 גרם עגבניות בשלות מאד, קלופות וחתוכות לקוביות
1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות
2 בצלים סגולים, חתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
½ כוס שמן זית Extra Virgin
מלח
אופן הכנת המתכון
ראשית, להכנת השעועית: מניחים את השעועית בקערה, מכסים במים ומשרים במשך הלילה. מבשלים את השעועית במים עם 5 עלי מרווה בסיר עם מכסה עד שהשעועית מתרככת. מורידים את הסיר מהאש, משאירים את השעועית במי הבישול. מי הבישול ישמשו בהמשך המתכון.
- שמים בסיר את שמן הזית, את קוביות הבצל, הגזר והסלרי ואת עשבי התיבול הקצוצים. רק אז מניחים את הסיר על אש נמוכה למשך כ-10 דקות.
- לאחר שקוביות הירקות בסיר נהיות מעט שקופות ומקורמלות מוסיפים את הז'וליינים של הכרוב והכרוב השחור. מבשלים את התערובת על אש גבוהה למשך 10 דקות.
- מוסיפים את קוביות העגבניות, מבשלים 5 דקות נוספות.
- מוסיפים את קוביות תפוח האדמה.
- מתבלים בככפית מלח. מוסיפים 1 ליטר מים וממשיכים לבשל על אש גבוהה למשך 20 דקות.
- מוסיפים את השעועית המבושלת עם מי הבישול.
- מנמיכים את האש ומבשלים למשך 20 דקות נוספות.
- טועמים, מוסיפים מעט מלח ע"פ הצורך ומכבים את האש.
לפני ההגשה
- מביאים את המרק לרתיחה.
- מוסיפים למרק את קוביות הלחם הישן. מערבבים ערבוב קל.
- מעבירים לכלי הגשה.
- בכל כלי בוזקים על המרק כמות נדיבה של שמן זית איכותי.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il