מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פתאי טופו (פאד תאי טופו)צילום: דניאל לילה

פתאי טופו (פאד תאי טופו)

מאת: שף קיאטי סאק, קטגוריה: אוכל תאילנדי
פורסם בתאריך: 11.11.10

מתכון להכנת פתאי טופו (פאד-תאי טופו), באדיבות השף קיאטי סאק ממסעדת סאטורי התיאלנדית.

מרכיבים עיקריים: בצל ירוק, רוטב צדפות, טופו, בוטנים, שמן סויה, שום, כרוב, גזרים, אטריות אורז.

משך ההכנה:
מספר מנות: מנה אחת

מצרכים להכנת המתכון

אטריות אורז רחבות שטוחות-מלבניות
גזר אחד
רבע ראש כרוב
חופן נבטים
חופן בצל ירוק
ביצה אחת
סויה בהירה
רוטב צדפות
סויה שחורה
מיץ מחצי לימון
200 גרם טופו טרי
חופן בוטנים קצוצים
שן שום
20 גרם שמן סויה

אופן הכנת המתכון

  • משרים את האטריות 45 דק' במים פושרים לפני תחילת הבישול.

על ווק לוהטת מטגנים שן שום כתוש אחת עם מעט שמן סויה עד להזהבה, שוברים ביצה אחת ומערבבים, מוסיפים את הטופו הטרי, לאחר שחתכנו אותו לקוביות קטנות, מוסיפים כרוב וגזר לאחר שפרסנו את שניהם לרצועות דקות, מקפיצים יחדיו על הווק, מוסיפים את האטריות פתאי המושרות, כף סויה בהירה,כף רוטב צדפות, כף סויה שחורה, שתי כפות סוכר, מיץ מחצי לימון ומקפיצים, לקראת סוף הבישול כאשר האטריות כבר רכות, מוסיפים חופן בצל ירוק וחופן נבטים.

אופן הגשה: מומלץ להגיש עם בוטנים קצוצים למעלה, ורבע לימון בצד.

  • את המוצרים ניתן להשיג בחנויות המזרח הרחוק.

 

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il