מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סופגנייה קלאסיתצילום: בן עמי ברתיני שביט

סופגנייה קלאסית

מאת: yaffapr, קטגוריה: מתכונים לחנוכה
פורסם בתאריך: 17.11.10

מתכון להכנת סופגנייה קלאסית, עם מילוי ריבת תות. באדיבות בן עמי ברתיני שביט, קונדיטוריית בן עמי.

מרכיבים עיקריים: וניל, קמח, חלב, קוניאק, ביצים, חמאה, ריבה, לימון, שמרים.

משך ההכנה: 3 שעות
מספר מנות: 25-30 סופגניות

מצרכים להכנת המתכון

1 ק"ג קמח
80 גר' שמרים
כף סוכר
¾ כוס סוכר
½ כוס חלב פושר
200 גר' חמאה מומסת
4 חלמונים
2 כפות קוניאק
גרידת לימון
תמצית וניל
2 כוסות חלב פושר

אופן הכנת המתכון

  • מערבבים את השמרים + 1 כף סוכר + חצי כוס חלב פושר לשים בצד עד שיתחיל לתסוס.
  • בקערת המיקסר שמים את כל שאר החומרים, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
  • לשים במקום חם לשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • ללוש את הבצק התפוח ביד פעם שניה ולתת לו לתפוח עוד שעה.
  • ליצור כדורים ביד, לשים על מגש עם קמח לעוד חצי שעה לתפיחה נוספת.
  • לטגן בשמן עמוק עד שזהוב משני הצדדים.
  • למלא בריבה או בשוקולד ולבזוק מעט אבקת סוכר.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il