|
צילום: בן עמי ברתיני שביט
סופגנייה קלאסית
מאת: yaffapr, קטגוריה: מתכונים לחנוכה
פורסם בתאריך: 17.11.10
מתכון להכנת סופגנייה קלאסית, עם מילוי ריבת תות. באדיבות בן עמי ברתיני שביט, קונדיטוריית בן עמי.
מרכיבים עיקריים: וניל, קמח, חלב, קוניאק, ביצים, חמאה, ריבה, לימון, שמרים.
משך ההכנה: 3 שעות
מספר מנות: 25-30 סופגניות
מצרכים להכנת המתכון
1 ק"ג קמח 80 גר' שמרים כף סוכר ¾ כוס סוכר ½ כוס חלב פושר 200 גר' חמאה מומסת 4 חלמונים 2 כפות קוניאק גרידת לימון תמצית וניל 2 כוסות חלב פושר
אופן הכנת המתכון
- מערבבים את השמרים + 1 כף סוכר + חצי כוס חלב פושר לשים בצד עד שיתחיל לתסוס.
- בקערת המיקסר שמים את כל שאר החומרים, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
- לשים במקום חם לשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- ללוש את הבצק התפוח ביד פעם שניה ולתת לו לתפוח עוד שעה.
- ליצור כדורים ביד, לשים על מגש עם קמח לעוד חצי שעה לתפיחה נוספת.
- לטגן בשמן עמוק עד שזהוב משני הצדדים.
- למלא בריבה או בשוקולד ולבזוק מעט אבקת סוכר.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|