מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סופגנייה במילוי ריבת חלבצילום: בן עמי ברתיני שביט

סופגנייה במילוי ריבת חלב

מאת: yaffapr, קטגוריה: מתכונים לחנוכה
פורסם בתאריך: 17.11.10

מתכון לסופגנייה במילוי ריבת חלב, באדיבות בן עמי ברתיני שביט, מקונדיטוריית בן עמי.

מרכיבים עיקריים: ריבת חלב, לימון, קמח, שמרים, סוכר, קוניאק, חלב, ביצים, שמנת מתוקה.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 25-30 סופגניות

מצרכים להכנת המתכון

1 ק"ג קמח
80 גר' שמרים
כף סוכר
¾ כוס סוכר
½ כוס חלב פושר
200 גר' חמאה מומסת
4 חלמונים
2 כפות קוניאק
גרידת לימון
תמצית וניל
2 כוסות חלב פושר
למילוי הסופגניה בריבת חלב:
100 גר' ריבת חלב
50 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנת המתכון

  • מערבבים את השמרים + 1 כף סוכר + חצי כוס חלב פושר לשים בצד עד שיתחיל לתסוס.
  • בקערת המיקסר שמים את כל שאר החומרים, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
  • לשים במקום חם לשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • ללוש את הבצק התפוח ביד פעם שניה ולתת לו לתפוח עוד שעה.
  • ליצור כדורים ביד, לשים על מגש עם קמח לעוד חצי שעה לתפיחה נוספת.
  • לטגן בשמן עמוק עד שזהוב משני הצדדים.

הכנת המילוי:

  • בסיר נפרד לחמם על אש קטנה את השמנת ולערבב עם ריבת החלב.
  • להוריד מהאש ולהזריק לסופגניה.

אפשרות לעיטור הסופגניה: לטבול את הסופגניה בקערה עם ריבת חלב או עם קרם פטיסייר, או לחילופין להזליף מלמעלה על גבי הסופגניה בעזרת נייר זילוף את ריבת החלב.

חג שמח ובתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il