|
צילום: בן עמי ברתיני שביט
סופגנייה במילוי ריבת חלב
מאת: yaffapr, קטגוריה: מתכונים לחנוכה
פורסם בתאריך: 17.11.10
מתכון לסופגנייה במילוי ריבת חלב, באדיבות בן עמי ברתיני שביט, מקונדיטוריית בן עמי.
מרכיבים עיקריים: ריבת חלב, לימון, קמח, שמרים, סוכר, קוניאק, חלב, ביצים, שמנת מתוקה.
משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 25-30 סופגניות
מצרכים להכנת המתכון
1 ק"ג קמח 80 גר' שמרים כף סוכר ¾ כוס סוכר ½ כוס חלב פושר 200 גר' חמאה מומסת 4 חלמונים 2 כפות קוניאק גרידת לימון תמצית וניל 2 כוסות חלב פושר למילוי הסופגניה בריבת חלב: 100 גר' ריבת חלב 50 מ"ל שמנת מתוקה
אופן הכנת המתכון
- מערבבים את השמרים + 1 כף סוכר + חצי כוס חלב פושר לשים בצד עד שיתחיל לתסוס.
- בקערת המיקסר שמים את כל שאר החומרים, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
- לשים במקום חם לשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- ללוש את הבצק התפוח ביד פעם שניה ולתת לו לתפוח עוד שעה.
- ליצור כדורים ביד, לשים על מגש עם קמח לעוד חצי שעה לתפיחה נוספת.
- לטגן בשמן עמוק עד שזהוב משני הצדדים.
הכנת המילוי:
- בסיר נפרד לחמם על אש קטנה את השמנת ולערבב עם ריבת החלב.
- להוריד מהאש ולהזריק לסופגניה.
אפשרות לעיטור הסופגניה: לטבול את הסופגניה בקערה עם ריבת חלב או עם קרם פטיסייר, או לחילופין להזליף מלמעלה על גבי הסופגניה בעזרת נייר זילוף את ריבת החלב.
חג שמח ובתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|