מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

לביבות בטטה ביתיותצילום: דרור כץ

לביבות בטטה ביתיות

מאת: שף שחר ברנע, קטגוריה: מתכונים לחנוכה
פורסם בתאריך: 23.11.10

מתכון לביבות בטטה ביתיות בשילוב רוטב מייפל וסויה עם מטבל שמנת חמוצה ועירית, באדיבות השף שחר ברנע מקפה לנדוור.

מרכיבים עיקריים: בטטה, קמח, רוטב סויה, סירופ מייפל, שמנת חמוצה, עירית.

משך ההכנה:
מספר מנות: 25-30 לביבות קטנות

מצרכים להכנת המתכון

2-3 בטטות גדולות
1 כף מלח גס
1.5 כוסות קמח
1/4 כוס קמח תופח
4 כפיות רוטב סויה
1 כף רוטב מייפל
קורט מלח      
רכיבים למטבל שמנת חמוצה ועירית:
גביע שמנת חמוצה (בטעם של פעם 28%)
קורט מלח
חצי כפית עירית קצוצה
מערבבים את כל הרכיבים יחד

אופן הכנת המתכון

מערבבים את כל הרכיבים יחד ויוצרים לביבות קטנות. (מומלץ להכין עם כפפות לטקס כיד למנוע הידבקות).הכנה לטיגון הלביבות:

  • 1.75 כוסות קמח - מניחים בצלחת נפרדת.
  • 2 כוסות פירורי פנקו - מניחים בצלחת נפרדת.
  • ביצה אחת - מערבבים את הביצה בקערה נפרדת ומוסיפים קורט מלח וקורט פלפל שחור.
  • כעת מקמחים את הלביבות, טובלים בביצה, אחר כך מצפים בפירורי הפנקו ומטגנים במחבת או בצ'יפסר. יש לוודא שהשמן רותח. 
  • צבע הלביבה צריך להיות "חום שזוף" ולא בהיר.

חג שמח ובתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il