מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת טריקולד (עוגת שכבות מוס שוקולד)צילום: מנהל האתר

עוגת טריקולד (עוגת שכבות מוס שוקולד)

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: עוגת שוקולד
פורסם בתאריך: 27.11.10

מתכון מורכב אך מעולה להכנת עוגת שכבות מוס שוקולד (עוגת טריקולד). נפלא לאירועים מיוחדים.

מרכיבים עיקריים: שוקולד מריר, שוקולד חלב, שוקולד לבן, שוקולד נוטלה, שמנת מתוקה, תמצית וניל, אבקת אפייה, קמח.

משך ההכנה: יום שלם
מספר מנות: 5-10

מצרכים להכנת המתכון

לבסיס העוגה:
70 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
שליש כוס קקאו
2 כפות קקאו נוספות
4 כפות קמח
רבע כוס סוכר
2 כפות שמן בישול
רבע כפית תמצית וניל
רבע כפית תמצית רום
מעט מלח
כפית אבקת אפייה
 
להכנת שכבות המוס:
4 מיכלי שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד לבן
4 כפות שוקולד נוטלה
3 כפות ג'לטין
3/4 כוס מים
 
 
לגנאש השוקולד:
150 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר

אופן הכנת המתכון

להכנת בסיס העוגה:

  1. יש להערבב בקערה את הרמח, אבקת האפייה והקקאו. להוסיף את הסוכר ולערבב שוב.
  2. להמיס את החמאה במיקרוגל.
  3. להוסיף לחמאה המומסת את השוקולד ולערבב עד לקבלת שכבה אחידה.
  4. להוסיף לקערה עם הקקאו והקמח את החמאה והשוקולד המומסים ולערבב שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. להוסיף לתערובת את השמן, לערבב ולהוסיף את תמציות הרום והווניל.
  6. ליצוק את התערובת בתנית עגולה מרופדת בנייר אפייה ולהכניס לתנור לחום גבוה של כ-200 מעלות למשך כ-15 עד 20 דקות או עד שיוצא קיסם יבש.
  7. להוציא את הבסיס מהתנור ולצנן אותו.

אופן הכנת שכבות המוסים:

  1. להקציף מיכל שמנת מתוקה.
  2. להרתיח שני מיכלי שמנת מתוקה וליצוק את התערובת ל-3 קערות שונות בגודל שווה (כ-160 מ"ל לכל קערה).
  3. להמיס בכל קערה כ-100 גרם שוקולד (טבלת שוקולד אחת) ולערבב עד להמסה.
  4. בקערה נפרדת, להשרות את הג'לטין ביחד עם מים ולאחר מכן, לחמם את הג'לטין עד שמתקבלת תערובת נוזלית וחלקה.

לשכבת מוס השוקולד המריר:

  1. להוסיף כשליש מהקצפת שהוכנה לתוך קערת השוקולד המריר ולערבב.
  2. להוסיף כשליש מתערובת הג'לטין ולערבב שוב.
  3. ליצוק את התערובת על גבי הבסיס שהצטנן ולהכניס להקפאה של כשעה וחצי.

לשכבת מוס השוקולד חלב:

  1. להוסיף כשליש מהקצפת שהוכנה לתוך קערת השוקולד חלב ולערבב.
  2. להוסיף את הנוטלה ולערבב שוב.
  3. להוסיף כשליש מתערובת הג'לטין ולערבב בעדינות.
  4. ליצוק את כל התערובת על השוקולד המריר היציב ולהכניס להקפאה של כשעה וחצי.

לשכבת מוס השוקולד הלבן:

  1. להוסיף כשליש מהקצפת שהוכנה לקערת השוקולד המריר ולערבב.
  2. להוסיף כשליש מתערובת הג'לטין ולערבב שוב.
  3. ליצוק את התערובת על גבי השוקולד החלב הקר ולהכניס להקפאה למשך כשעתיים.

אופן הכנת הגנאש:

  1. להרתיח את השמנת המתוקה.
  2. להוסיף את השוקולד המריר ולערבב עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  3. לקרר את התערובת וליצוק ממנה על השכבה העליונה של השוקולד הלבן היציב.
  4. להכניס למקפיא למשך כל הלילה.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il