|
צילום: מנהל האתר
עוגת טריקולד (עוגת שכבות מוס שוקולד)
מאת: מנהל האתר, קטגוריה: עוגת שוקולד
פורסם בתאריך: 27.11.10
מתכון מורכב אך מעולה להכנת עוגת שכבות מוס שוקולד (עוגת טריקולד). נפלא לאירועים מיוחדים.
מרכיבים עיקריים: שוקולד מריר, שוקולד חלב, שוקולד לבן, שוקולד נוטלה, שמנת מתוקה, תמצית וניל, אבקת אפייה, קמח.
משך ההכנה: יום שלם
מספר מנות: 5-10
מצרכים להכנת המתכון
לבסיס העוגה: 70 גרם שוקולד מריר 50 גרם חמאה שליש כוס קקאו 2 כפות קקאו נוספות 4 כפות קמח רבע כוס סוכר 2 כפות שמן בישול רבע כפית תמצית וניל רבע כפית תמצית רום מעט מלח כפית אבקת אפייה
להכנת שכבות המוס: 4 מיכלי שמנת מתוקה 100 גרם שוקולד חלב 100 גרם שוקולד מריר 100 גרם שוקולד לבן 4 כפות שוקולד נוטלה 3 כפות ג'לטין 3/4 כוס מים לגנאש השוקולד: 150 מ"ל שמנת מתוקה 100 גרם שוקולד מריר
אופן הכנת המתכון
להכנת בסיס העוגה:
- יש להערבב בקערה את הרמח, אבקת האפייה והקקאו. להוסיף את הסוכר ולערבב שוב.
- להמיס את החמאה במיקרוגל.
- להוסיף לחמאה המומסת את השוקולד ולערבב עד לקבלת שכבה אחידה.
- להוסיף לקערה עם הקקאו והקמח את החמאה והשוקולד המומסים ולערבב שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
- להוסיף לתערובת את השמן, לערבב ולהוסיף את תמציות הרום והווניל.
- ליצוק את התערובת בתנית עגולה מרופדת בנייר אפייה ולהכניס לתנור לחום גבוה של כ-200 מעלות למשך כ-15 עד 20 דקות או עד שיוצא קיסם יבש.
- להוציא את הבסיס מהתנור ולצנן אותו.
אופן הכנת שכבות המוסים:
- להקציף מיכל שמנת מתוקה.
- להרתיח שני מיכלי שמנת מתוקה וליצוק את התערובת ל-3 קערות שונות בגודל שווה (כ-160 מ"ל לכל קערה).
- להמיס בכל קערה כ-100 גרם שוקולד (טבלת שוקולד אחת) ולערבב עד להמסה.
- בקערה נפרדת, להשרות את הג'לטין ביחד עם מים ולאחר מכן, לחמם את הג'לטין עד שמתקבלת תערובת נוזלית וחלקה.
לשכבת מוס השוקולד המריר:
- להוסיף כשליש מהקצפת שהוכנה לתוך קערת השוקולד המריר ולערבב.
- להוסיף כשליש מתערובת הג'לטין ולערבב שוב.
- ליצוק את התערובת על גבי הבסיס שהצטנן ולהכניס להקפאה של כשעה וחצי.
לשכבת מוס השוקולד חלב:
- להוסיף כשליש מהקצפת שהוכנה לתוך קערת השוקולד חלב ולערבב.
- להוסיף את הנוטלה ולערבב שוב.
- להוסיף כשליש מתערובת הג'לטין ולערבב בעדינות.
- ליצוק את כל התערובת על השוקולד המריר היציב ולהכניס להקפאה של כשעה וחצי.
לשכבת מוס השוקולד הלבן:
- להוסיף כשליש מהקצפת שהוכנה לקערת השוקולד המריר ולערבב.
- להוסיף כשליש מתערובת הג'לטין ולערבב שוב.
- ליצוק את התערובת על גבי השוקולד החלב הקר ולהכניס להקפאה למשך כשעתיים.
אופן הכנת הגנאש:
- להרתיח את השמנת המתוקה.
- להוסיף את השוקולד המריר ולערבב עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- לקרר את התערובת וליצוק ממנה על השכבה העליונה של השוקולד הלבן היציב.
- להכניס למקפיא למשך כל הלילה.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|