מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

טטאקי פילה בקרצילום: בועז לביא

טטאקי פילה בקר

מאת: שף ארתור בילדר, קטגוריה: בשר
פורסם בתאריך: 01.12.10

מתכון טטאקי פילה בקר, באדיבות השף ארתור בילדר ממסעדת 2c בקומה ה-49 במגדלי עזריאלי.

מרכיבים עיקריים: פילה בקר, פטרוזיליה, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, טימין, כוסברה, אננס.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 2 מנות

מצרכים להכנת המתכון

200 גרם פילה בקר

רכיבים למרינדה:
כף טימין קצוצה
כף כוסברה קצוצה
2כפות פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית פפריקה חריפה
כף פפריקה מתוקה
3 כפות שמן זית
חצי כפית מלח גס
חצי כפית פלפל שחור גרוס

רכיבים לרוטב האסיאתי:
3 כפות סויה
כפית שמן סומסום
חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ
2 כפות שמן זית
חצי כפית פלפל גרוס

רכיבים להגשה:
חצי אננס פרוס דק
2 צנוניות פרוסות דק
מיקרו עלים

אופן הכנת המתכון

מערבבים בקערה את כל הרכיבים של המרינדה ובקערה נפרדת את כל המרכיבים של הרוטב האסיאתי.

להכנת המנה:

צורבים נתח פילה על מחבת חמה מאוד דקה מכל צד ומיד טובלים במרינדה שהכנו. משרים את נתח הבשר במרינדה עד שמתקרר. כעת פורסים ניילון נצמד כפול על משטח שמים את הנתח במרכז, מעליו שופכים את העודף של המרינדה, ועוטפים חזק עם הניילון הנצמד. בנוסף עוטפים את הנתח בנייר אלומיניום תוך כדי מעצבים את הנתח לצורה אחידה ודחוסה, ומכניסים למקרר לשעתיים עד לילה.

אופן ההגשה:

מורידים חלק מנייר הכסף והניילון ופורסים את הנתח בשר לפרוסות דקות בעזרת סכין חדה. בצלחת מניחים פרוסות של אננס ומעל את פרוסות הפילה, מוזגים מעל את הרוטב האסיאתי שהכנו ומקשטים בצנוניות ומיקרו עלים.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il