מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

רולדת עוף טחון בתנורצילום: לינדה

רולדת עוף טחון בתנור

מאת: לינדה, קטגוריה: בשר טחון
פורסם בתאריך: 14.04.10

מתכון נפלא להכנת רולדה מבשר עוף טחון בתנור ללא טיגון מיותר.

מרכיבים עיקריים: עוף טחון, עגבניות מרוסקות, פירורי לחם.

משך ההכנה: 8-10 מנות
מספר מנות: כשעה

מצרכים להכנת המתכון

600 גרם עוף טחון, בצל חתוך לקוביות, 2 שיני שום כתוש, ביצה, פירורי לחם, קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות, פטרוזיליה וכוסברה למי שאוהב, רבע כוס שמן חמניות.

אופן הכנת המתכון

לטגן את הבצל עד להשחמה. להוסיף לתערובת העוף הטחון בקערה את הבצל המטוגן, שום כתוש, רבע כוס שמן, ביצה, את העגבניות המרוסקות, כף שטוחה של מלח, פלפל שחור, כפית אבקת מרק עוף, פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק, ו-2 כפות של פירורי לחם.

לערבב הכל היטב לעיסה אחידה. בתבנית אפיה לשים נייר כסף משומן בגודל התבנית. לשפוך את התערובת למרכז נייר הכסף וליצור ביד גליל מוארך. לעטוף את הגליל בניר הכסף המשומן ולהכניס את הגליל לתנור שחומם מראש ל-210 מעלות. לאפות כחצי שעה עד ארבעים דקות. לאחר מכן לפתוח את נייר הכסף ולאפשר לגליל להשחים בתנור לעוד 15 - 20 דקות. ניתן להגיש חם וקר.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il