מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

ארטישוק ממולא עם תאנים ברוטב תפוזים ויין על מצע פירה חצילים

מאת: meirhofit, קטגוריה: בשר טחון
פורסם בתאריך: 06.12.10

מתכון להכנת ארטישוק ממולא עם תאנים ברוטב תפוזים ויין על מצע פירה חצילים.

מרכיבים עיקריים: ארטישוק, תאנים, חציל, בשר בקר טחון.

משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: 8-10

מצרכים להכנת המתכון

לארטישוק הממולא:
בצל בינוני קצוץ
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
פטרוזיליה קצוצה
בזיל קצוץ
שום כתוש
מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 חבילה תאנים מיובשות
8-10 תחתיות ארטישוק קפואות או משומרות (אם אין אפשר עגבניות)
2 ביצים טרופות
פירורי לחם זהובים
כוס יין לבן
חצי כוס מיץ תפוזים    
לפירה:
חציל גדול
תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות ומבושל
עירית קצוצה
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן הכנת המתכון

אופן ההכנה - ארטישוק ממולא:

  1. לטגן בצל קצוץ עד להזהבה במחבת גדולה.
  2. להוסיף בקר טחון 1/2 ק"ג, פטרוזיליה קצוצה, בזיל קצוץ ,שום כתוש, מלח ופלפל שחור גרוס ולטגן עד להשחמת הבשר. לשים בצד למספר דקות לקירור.
  3. לחתוך תאנים מיובשות בצידי התחתית ליצירת עיגול. את השאריות לחתוך לקוביות קטנות ולהוסיף לבשר. למקם את עיגולי התאנים בתחתית הארטישוק.
  4. להוסיף 2 ביצים טרופות לבשר ולערבב.ליצור כדורים כגודל חופן היד, למקם מעל התאנה שבתחתית הארטישוק ולהדק.
  5. לפזר מעל פירורי לחם זהובים (או אורז טחון). לכיסוי מלא של כדור הבשר.
  6. להכניס לתנור לחום בינוני עד להתקשות פירורי הלחם.
  7. לצמצם יין לבן עם מיץ תפוזים ולמזוג מעל.

אופן ההכנה - פירה חצילים:

  1. לעטוף חציל גדול בנייר אלומיניום או נייר אפייה ולהכניס לתנור ב 200 מע"צ לשעה. לאחר שהחציל מתרכך יש לפתוח את נייר האלומיניום ולהשחים אותו מס ' דקות ב 250 מע"צ.
  2. יש לחצות את החציל ולהפריד את הגרעינים מהחציל בעזרת כף, לאחר מכן יש  להוציא את  תוכנו לכלי ולהוסיף קוביות מבושלות של תפו"א כרבע מכמות החציל. לטחון בבלנדר ידני או רגיל ולהוסיף מלח פלפל ושום כתוש.
  3. לקשט עם עירית קצוצה. 

אופן ההגשה:

 

יש להניח את הפירה מעליו את תחתיות הארטישוק הממולא ולפזר מעל עירית קצוצה – בתיאבון!!!

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il