מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

בצק עלים במילוי כבד וחציליםצילום: limi2802

בצק עלים במילוי כבד וחצילים

מאת: limi2802, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 18.12.10

מתכון להכנת בצק עלים במילוי כבדי עוף וחצילים.

מרכיבים עיקריים: בצק עלים, כבד, חציל.

משך ההכנה: שעה
מספר מנות: 8

מצרכים להכנת המתכון

בצל
חציל
כבד
בצק עלים
רסק עגבניות

אופן הכנת המתכון

  1. לאחר שטיפה קצרה של הכבד, יש להכניס אותו לתנור בחום בינוני של כ-180 מעלות צלזיוס למשך כ-20 דקות (ללא תיבול וללא שמן).
  2. יש לטגן בצל אחד. אחרי שהבצל מקבל צבע שקוף, להכניס למחבת את הכבד ולערבב.
  3. אחרי כמה דקות, יש להוסיף רסק עגבניות קטן ולערבב. לתבל במעט פלפל שחור, מלח, פפריקה חריפה, חוויג' מרק ואבקת מרק עוף.
  4. לטגן על אש נמוכה במשך כ-20 דקות.
  5. לפרוס את החצילים ולטגן את הפרוסות בשמן בישול.
  6. פותחים את הבצל עלים (לפי הצורה שרוצים) - מניחים שכבה של הכבד והבצל ומעליה, שכבה נדיבה של החצילים. סוגרים את הבצק ומורחים ביצה ומעט שומשום מלמעלה.
  7. מכניסים לתנור בחום בינוני של כ-180 עד 200 מעלות למשך כ-25 דקות (או עד שהמאפה מקבל צבע יפה).

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il