מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קצפת עם תותים ברוטב דבשוקולדצילום: אביב

קצפת עם תותים ברוטב דבשוקולד

מאת: אביב, קטגוריה: מתוקים וקינוחים
פורסם בתאריך: 22.12.10

קינוח קטן המורכב משכבות של קצפת, תותים ומעליו רוטב דבשוקולד (6 מנות).

מרכיבים עיקריים: תותים, שמנת להקצפה.

משך ההכנה: 10-15 דקות
מספר מנות: 6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 חבילת תותים.
1 חבילת שמנת מתוקה להקצפה.
1כף סוכר.

לרוטב:
20 גרם חמאה.
1 כף שוקולית או נסקוויק (אפשר גם 1/2 כף קקאו ו-1/2 כף סוכר).
3 כפות דבש.
2 כפות חלב.
3 כפיות קינמון.

אופן הכנת המתכון

  1. מקציפים את השמנת להקצפה עם כף הסוכר עד לקבלת מרקם סמיך.(יש להשאיר מעט מאוד מן השמנת לפני הקצפה בשביל הרוטב.
  2. חותכים את התותים לקוביות בינוניות ומשאירים בינתיים בצד.
  3. שמים את כל מרכיבי הרוטב (כולל השמנת ששמרנו) בפינג'ן או סיר קטן ומגיעים למרקם חלק.
  4. שמים בכוס או בגביע להגשה שכבת קצפת ומעליה שכבה של תותים.
  5. יוצרים עוד שכבה של קצפת מעל התותים ועליה מוזגים מעט מהרוטב.(אפשר לשים עוד כמה קוביות של תותים מעל שכבת הקצת השנייה).
  6. שמים בקירור לחצי שעה ומגישים.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il