|
צילום: אביב
קצפת עם תותים ברוטב דבשוקולד
מאת: אביב, קטגוריה: מתוקים וקינוחים
פורסם בתאריך: 22.12.10
קינוח קטן המורכב משכבות של קצפת, תותים ומעליו רוטב דבשוקולד (6 מנות).
מרכיבים עיקריים: תותים, שמנת להקצפה.
משך ההכנה: 10-15 דקות
מספר מנות: 6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
1 חבילת תותים. 1 חבילת שמנת מתוקה להקצפה. 1כף סוכר.
לרוטב: 20 גרם חמאה. 1 כף שוקולית או נסקוויק (אפשר גם 1/2 כף קקאו ו-1/2 כף סוכר). 3 כפות דבש. 2 כפות חלב. 3 כפיות קינמון.
אופן הכנת המתכון
- מקציפים את השמנת להקצפה עם כף הסוכר עד לקבלת מרקם סמיך.(יש להשאיר מעט מאוד מן השמנת לפני הקצפה בשביל הרוטב.
- חותכים את התותים לקוביות בינוניות ומשאירים בינתיים בצד.
- שמים את כל מרכיבי הרוטב (כולל השמנת ששמרנו) בפינג'ן או סיר קטן ומגיעים למרקם חלק.
- שמים בכוס או בגביע להגשה שכבת קצפת ומעליה שכבה של תותים.
- יוצרים עוד שכבה של קצפת מעל התותים ועליה מוזגים מעט מהרוטב.(אפשר לשים עוד כמה קוביות של תותים מעל שכבת הקצת השנייה).
- שמים בקירור לחצי שעה ומגישים.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|