מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

חצילים ננסיים ממולאים בטונה, עגבניות פיקנטיות ולימון כבושצילום: בועז לביא

חצילים ננסיים ממולאים בטונה, עגבניות פיקנטיות ולימון כבוש

מאת: אלדד תקשורת, קטגוריה: טונה
פורסם בתאריך: 28.12.10

חצילים ננסיים ממולאים בטונה, עגבניות פיקנטיות ולימון כבוש
באדיבות חברת טונה סטארקיסט.

מרכיבים עיקריים: חצילים ננסיים, בצל, טונה, כוסברה, שמן זית.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 5-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

12 חצילים ננסיים
2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% בטעם עשבי תיבול
קופסת עגבניות קלופות (איטליה) - 400 גרם כולל נוזלים 240 גרם נטו.
1 בצל בינוני
עלים מ-3 גבעולי טימין
1 כף שמן זית
1 לימון כבוש
1 צ'ילי אדום טרי
1 לימון טרי
12 זיתים ירוקים שבורים
4 גבעולי כוסברה

אופן הכנת המתכון

חצילים ננסיים קלויים בתנור, לאחר הקלייה ממולאים בסלט טונה ברוטב עגבניות מחוזק בלימונים כבושים ופלפל חריף. מוגש עם רוטב עגבניות סמיך וקר וזיתים ירוקים שבורים.

  1. חוצים את החצילים ומניחים בתבנית אפייה, מפזרים מעט שמן זית ומלח ואופים בחום של 180 מעלות עד שהחצילים מתרככים. מצננים על נייר סופג.
  2. להכנת רוטב העגבניות: קוצצים את בצלצלי השאלוט, בסיר קטן מניחים כף שמן-זית ומטגנים את השאלוט מבלי שישחים. מוסיפים את שיני השום כתושות וממשיכים  לבשל מספר שניות. מוסיפים את תכולת קופסת העגבניות עם הנוזלים שבה, שוברים את העגבניות באמצעות כף עץ. מוסיפים את הטימין והצ'ילי כשהוא טחון, המלח הסוכר והפלפל ומבשלים כ-25 דקות על אש נמוכה עד שמסמיך לחלוטין. מצננים
  3. בקערה מניחים את הטונה, מוסיפים לה כ- 4 כפות רוטב עגבניות ואת הלימון הכבוש קצוץ דק, מתקנים תיבול ומוסיפים כף שמן זית טוב.
  4. לפני ההגשה, מסדרים על כל חציל חצי כף מסלט הטונה, מסדרים בצלחת הגשה ומעטרים עם מספר זיתים ירוקים שבורים וחריפים. מעטרים עם מספר עלי כוסברה ומגישים.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il