מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוף צלוי בדבש וחרדל

מאת: לילך, קטגוריה: עוף צלוי
פורסם בתאריך: 02.01.11

מתכון להכנת עוף צלוי בתנור במרינדת דבש וחרדל דיז'ון.

מרכיבים עיקריים: עוף, דבש, חרדל דיז'ון.

משך ההכנה: השריית לילה + צלייה בתנור כ-50 דק
מספר מנות: 4

מצרכים להכנת המתכון

עוף טרי שלם בינוני
3 כפות דבש אמיתי איכותי
2 כפות חרדל דיז'ון (עם גרגירים)
2 כפות שמן
 
 
 
 

אופן הכנת המתכון

מומלץ להתחיל לילה קודם בהכנת המרינדה והשריית העוף במקרר לקבלת עוף עסיסי!

יוצקים לקערה את הדבש, השמן והחרדל, מערבבים ומוסיפים את העוף השלם, מושחים אותו במרינדה. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך מס' שעות, עדיף במשך לילה. בהמשך מניחים את העוף בתבנית עם הרוטב ,לצלייה בתנור, כ 180-200 מעלות למשך כ 50 דק' עד שעה. מלמעלה העוף יהיה צלוי וקריספי, וחלקיו הפנימיים יהיו רכים ועסיסיים. מומלץ להגיש חם לצד אורז לבן או תפוחי אדמה בתנור.

בתאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il