מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מרק עדשים כתומות ואורז

מאת: לילך, קטגוריה: מרק עדשים
פורסם בתאריך: 02.01.11

מתכון להכנת מרק עדשים כתומות ואורז בטעם של ילדות מבית סבתא רחל.

מרכיבים עיקריים: אורז, עדשים כתומות, כוסברה, שום, כמון, אבקת מרק עוף, אגוז מוסקט.

משך ההכנה: כשעה וחצי לא כולל השריית העדשים
מספר מנות: 5

מצרכים להכנת המתכון

200 גר'עדשים כתומות מושרות במים במשך הלילה
1 כוס אורז לפני בישול
3 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים
7 שיני שום טרי קצוץ גס
2 כפות שמן
מלח, פלפל שחור גרוס גס, כפית מחוקה כורכום, 2 כפיות כמון, כף אבקת מרק עוף, חצי כפית אגוז מוסקט מגורר, רבע כפית הל טחון
חצי צרור כוסברה טריה
2 כפות רסק עגבניות

אופן הכנת המתכון

על מנת לקצר את זמן הבישול מומלץ להשרות לילה קודם את העדשים במים על מנת לרככן.

לצקת את השמן לסיר גדול ורחב,להוסיף את הבצלים ולטגן מעט. להוסיף מים רותחים עד למחצית הסיר,להגיע לרתיחה ואז להוסיף את האורז, העדשים(לאחר סינונן ושטיפתן) ויתר המרכיבים. לבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה עד שעה ורבע נוספים. יש לערבב מדי פעם על מנת למנוע שריפת המרק כי למצרכים הכבדים יש נטייה לשקוע... את צרור הכוסברה יש להוציא בסיום הבישול. בתום הבישול המרק יהיה סמיך ומהביל מלווה ריח משכר של ילדות...

מוקדש לסבתא רחל האהובה, בתאבון!!!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il