מרכיבים עיקריים: אורז, עדשים כתומות, כוסברה, שום, כמון, אבקת מרק עוף, אגוז מוסקט.
על מנת לקצר את זמן הבישול מומלץ להשרות לילה קודם את העדשים במים על מנת לרככן.
לצקת את השמן לסיר גדול ורחב,להוסיף את הבצלים ולטגן מעט. להוסיף מים רותחים עד למחצית הסיר,להגיע לרתיחה ואז להוסיף את האורז, העדשים(לאחר סינונן ושטיפתן) ויתר המרכיבים. לבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה עד שעה ורבע נוספים. יש לערבב מדי פעם על מנת למנוע שריפת המרק כי למצרכים הכבדים יש נטייה לשקוע... את צרור הכוסברה יש להוציא בסיום הבישול. בתום הבישול המרק יהיה סמיך ומהביל מלווה ריח משכר של ילדות...
מוקדש לסבתא רחל האהובה, בתאבון!!!