מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוף צלוי ברוטב סילאן בתוספת פירות יבשים ובטטות

מאת: לילך, קטגוריה: עוף צלוי
פורסם בתאריך: 06.01.11

מתכון להכנת עוף צלוי בתנור ברוטב סילאן, בתוספת פירות יבשים ובטטות.

מרכיבים עיקריים: עוף, סילאן, משמשים מיובשים, שזיפים מיובשים, בטטות.

משך ההכנה: שעה
מספר מנות: 5

מצרכים להכנת המתכון

5 כרעי עוף טרי
3 כפות סילאן (דבש תמרים)
כף סוכר חום
4 בטטות כתומות חצויות לאורך
קורט מלח
10 יח' משמשים מיובשים
10 יח' שזיפים מיובשים
2 כפות שמן
2 כפות שומשום קלוי
 

אופן הכנת המתכון

בקערה עמוקה מערבבים את הסילאן, מלח, סוכר ושמן ליצירת מעין משחה אחידה. מושחים את חלקי העוף והבטטות ומשהים בצד למשך כחצי שעה לספיגת הטעמים. בהמשך מעבירים לתבנית אפייה ומכניסים לתנור למשך 40 דק' בטמפ' של 180-200 מעלות. לאחר מכן, מוסיפים לתבנית את הפירות היבשים וממשיכים לצלות עוד כרבע שעה. עם ההגשה יש לפזר שומשום קלוי.

מומלץ להגיש בתוספת אורז.

בתאבון!!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il