מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

דגי בקלה מטוגנים

מאת: לילך, קטגוריה: בקלה
פורסם בתאריך: 06.01.11

דגי בקלה מטוגנים - מתכון מהיר ופשוט, והטעם גן עדן!

מרכיבים עיקריים: דגי בקלה, קמח, ביצה, שמן.

משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 5-7

מצרכים להכנת המתכון

5 יח' דגי בקלה בינוניים שלמים מופשרים (ניתן לקנות בסופר במקררי הקפואים)
2 ביצים
שמן לטיגון
מלח,פלפל
3 שיני שום כתוש
כף רסק עגבניות
1/2 כוס קמח לבן
 

אופן הכנת המתכון

את דגי הבקלה יש להפשיר, לנקות ולחצות לפרוסות עבות(לנתחים). בצלחת עמוקה ורחבה יש לטרוף את הביצים עם המלח, פלפל, רסק עגבניות והשום הכתוש. בצלחת נוספת יש להוסיף את הקמח,מעט מלח ופלפל. במחבת עמוקה יש לחמם באש בינונית שמן לטיגון חצי עמוק. טובלים כל נתח דג בקמח ואח"כ בתערובת הביצה ומכניסים למחבת לטיגון. כל צד כ 3 דק'.

מומלץ להגיש עם צ'יפס להשלמת החגיגה.

הדגים יוצאים עסיסיים ובשרניים. ניתן לסחוט מעל לימון טרי.  

בתאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il