|
מתכון להכנת חציל מרוקאי
מאת: סלטי יד המלך, קטגוריה: חצילים
פורסם בתאריך: 16.04.10
סלט חצילים ביתי, בתיבול פטרוזיליה, פפריקה חריפה, כמון, חומץ ושום.
מרכיבים עיקריים: חצילים, פטרוזיליה.
משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 5-10 נפשות
מצרכים להכנת המתכון
2 חצילים בינוניים, שבבי שום (שום יבש), 1/2 כפית חומץ, פטרוזיליה טרייה, פלפל שחור גרוס גס, 1/2 כפית פפריקה חריפה, 1/2 כפית כמון, קורט מלח, שמן סויה / קנולה לטיגון.
אופן הכנת המתכון
- שוטפים את החצילים וחותכים לקוביות. מניחים במסננת ומפזרים מעט מלח בצורה אחידה.
- כעבור חצי שעה עד שעה שוטפים את החצילים מהמלח, מסננים וסוחטים בעזרת האצבעות במידת האפשר, בכדי להוציא מקסימום מים שנספגו בחצילים.
- מחממים בסיר רחב שמן לטיגון ומטגנים את קוביות החצילים עד להשחמתן. מניחים בצלחת שרופדה בנייר סופג.
- מניחים את החצילים בקערה ומזליפים מעט חומץ. מפזרים שבבי שום, עלי פטרוזיליה את הפפריקה והכמון.
- משהים קצת בקערה לספיגת הטעמים ומגישים.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|