מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מתכון להכנת חציל מרוקאי

מאת: סלטי יד המלך, קטגוריה: חצילים
פורסם בתאריך: 16.04.10

סלט חצילים ביתי, בתיבול פטרוזיליה, פפריקה חריפה, כמון, חומץ ושום.

מרכיבים עיקריים: חצילים, פטרוזיליה.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 5-10 נפשות

מצרכים להכנת המתכון

2 חצילים בינוניים, שבבי שום (שום יבש), 1/2 כפית חומץ, פטרוזיליה טרייה, פלפל שחור גרוס גס, 1/2 כפית פפריקה חריפה, 1/2 כפית כמון, קורט מלח, שמן סויה / קנולה לטיגון.

אופן הכנת המתכון


  1. שוטפים את החצילים וחותכים לקוביות. מניחים במסננת ומפזרים מעט מלח בצורה אחידה.

  2. כעבור חצי שעה עד שעה שוטפים את החצילים מהמלח, מסננים וסוחטים בעזרת האצבעות במידת האפשר, בכדי להוציא מקסימום מים שנספגו בחצילים.

  3. מחממים בסיר רחב שמן לטיגון ומטגנים את קוביות החצילים עד להשחמתן. מניחים בצלחת שרופדה בנייר סופג.

  4. מניחים את החצילים בקערה ומזליפים מעט חומץ. מפזרים שבבי שום, עלי פטרוזיליה את הפפריקה והכמון.

  5. משהים קצת בקערה לספיגת הטעמים ומגישים.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il