מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פשטידת כרובית וברוקולי קלה להכנה

מאת: מיטל מונר אגמי, קטגוריה: פשטידת כרובית
פורסם בתאריך: 24.02.11

פשטידת כרובית וברוקולי של מיטל. פשטידה מיוחדת, קלה להכנה וטעימה מאוד.

מרכיבים עיקריים: כרובית, ברוקולי, בצל, ביצים.

משך ההכנה: 20 דקות ללא האפיה
מספר מנות: 10

מצרכים להכנת המתכון

1 קילו כרובית וברוקולי מעורבים
1 כף אבקת מרק עוף
1 כף אבקת מרק פטריות
2 כפות גדושות בפפריקה
מעט פפריקה חריפה (זהירות לא יותר מידי)
3 בצלים קצוצים
6 שיני שום גדולות חתוכות
2 כפות קמח (עדיף ללא גלוטן)
2 ביצים
כף מים
3 כפות מיונז
פלפל שחור ומלח לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  1. חותכים את הברוקולי והכרובית לחתיכות המכילות פרחים וגבעולים דקים בלבד. שמים בתוך "קוקי" ביחד עם 3 משיני השום חתוכות, ככף מים וכף מרק עוף. מכניסים לתנור על 200 מעלות עד שמתרככים.
  2. בינתיים, מטגנים את הבצל ו-3 שיני השום שנשארו עד להשחמה. ניתן עם שמן קנולה.
  3. מכניסים לתבנית את הבצל המטוגן ואת הכרובית והברוקולי. מעבירים סכין מס' פעמים על מנת לחתוך לחתיכות קטנות יותר (לא למעוך לפירה אלא אם אוהבים).
  4. בקערה בצד מערבבים את הביצים עם אבקות המרק, הפפריקה החריפה + מתוקה, פלפל ומלח. שופכים הכל לתבנים ומוסיפים את המיונז ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומכניסים לתנור עד להשחמה.
  5. . נותנים לפשטידה כ-10 דקות להתקרר ולהתייצב.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il