מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

צדפות (מולים) ברוטב חמאה, יין ושוםצילום: מנהל האתר

צדפות (מולים) ברוטב חמאה, יין ושום

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: צדפות
פורסם בתאריך: 26.02.11

מתכון להכנת צדפות מסוג מולים, ברוטב עשיר של חמאה, יין לבן ושום. פשוט מעדן!

מרכיבים עיקריים: מולים, חמאה, יין לבן, שום.

משך ההכנה: 10 דקות
מספר מנות: 2 מנות

מצרכים להכנת המתכון

12 צדפות טריות מסוג מולים
2 שיני שום כתושות
רבע כוס יין לבן
חצי חבילת חמאה
מלח גס

אופן הכנת המתכון

  1. להמיס במחבת גדולה ושטוחה (כזו שניתן להכניס גם לתנור) את החמאה.
  2. לטגן את שיני השום עד שהם משנים את צבעם (כ-2 דקות).
  3. להוסיף את היין הלבן ומעט מלח גס.
  4. לבשל על אש בינונית למשך כמה דקות נוספות (עד שהרוטב יצטצם טיפה) ולהוריד מן האש.
  5. להכניס את כל הצדפות (המולים) לרוטב החמאה והיין ולהכניס לתנור לחום גבוה במשך כחמש דקות.

להגיש חם בתוספת לחם טרי בצד ולימון שלם.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il