|
צילום: מנהל האתר
פאייה צמחונית
מאת: מנהל האתר, קטגוריה: אורז
פורסם בתאריך: 26.02.11
מתכון להכנת פאייה צמחונית (תבשיל ספרדי של אורז עם ירקות). מנה צבעונית וטעימה להפליא.
מרכיבים עיקריים: אורז עגול, בצל, פפריקה, זעפרן, אפונה, גזר.
משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 6-8 מנות
מצרכים להכנת המתכון
2 כוסות אורז עגול בצל גדול קצוץ גס פלפל אדום חתוך לקוביות פלפל צהוב חתוך לקוביות 2 גזרים מגורדים כוס אפונה ירוקה (אפשר גם קפואה) מעט פפריקה מתוקה מעט זעפרן כף אבקת מרק בטעם עוף (פרווה) 4 כפות שמן זית מעט מלח ופלפל מעט פטרוזיליה קצוצה לימון
אופן הכנת המתכון
- לחמם את שמן הזית במחבת גדולה ושטוחה (כזו שתתאים לגודל המנה. אם אין, אז אפשר גם בסיר גדול ושטוח).
- להוסיף את הבצל ולטגן עד להזהבה של הבצל.
- להוסיף את הפלפל האדום והצהוב ולבשל במשך כ-5 דקות נוספות.
- להוסיף את הגזרים והאפונה הירוקה ולבשל במשך כ-3 דקות נוספות.
- להוסיף את האורז העגול וליצוק 4 כוסות מים רותחים.
- להוסיף את כל התבלינים ולהביא לרתיחה על אש גבוהה.
- להנמיך את הלהבה לאש בינונית, לכסות את המחבת או הסיר ולבשל למשך כמה דקות נוספות, עד לספיגה של כל הנוזלים באורז.
- להגיש במחבת קטנה, כמנה אישית, עם חצי לימון טרי באמצע ונגיעות פטרוזיליה טרייה מלמעלה.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|