מרכיבים עיקריים: אויסטרס, לימון.
אויסטר (Oyster) היא רכיכה חיה במעטפת של שריון עבה בצבע סלעי. אויסטרים אוכלים לרוב בעודן חיות וטריות והן נחשבות לויאגרה הטבעית של העולם הישן. הטעמים של צדפת אויסטר מזכירים ריח חזק של ים ומליחות.
ניתן ומומלץ לאכול את האויסטרים חיות, כפי שהן, בליווי:
- רוטב טבסקו
- לימון טרי
- גבינות קשות (גבינת רוקפור, צ'דר וכדומה)
- כוס שמפניה או יין לבן (כדי לפתוח את הטעמים עוד יותר)
את הצדפות מומלץ להגיש על גבי מצע של קרח, על מנת לשמר את הטמפרטורה והטריות.
טיפ: את הצדפות ניתן לפתוח באמצעות סכין מיוחד לצדפות אויסטרס, כפפה מיוחדת ומגבת בצד (צפו בסרטון וידאו שלמטה להסבר מפורט יותר).
תהנו!